Bakan Bozdağ: Kira alacaklarını arabuluculuk kapsamına alıyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Bozdağ: Kira alacaklarını arabuluculuk kapsamına alıyoruz
Doviz.com
12.01.2023 12:50

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, arabuluculuğun kapsamının genişletileceğini belirterek, kira alacaklarını arabuluculuk kapsamına alacaklarını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İstanbul'da düzenlenen 10. Yılında Türk Borçlar Kanunu Çalıştayı'na katıldı. 

Bozdağ katıldığı programda, 7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun kapsamının genişletileceğini söyleyerek "Kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuları arabuluculuk kapsamına alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan, arabuluculuk sisteminin önemli olduğuna değinirken, sistemin kapsamının genişlemeye başladığını da söyledi. Bakan ayrıca önümüzdeki yıllarda Türkiye hukuk ihtilaflarında önemli kısmını arabuluculuk ile çözme yolunu arayacağını bildirdi.

Geçtiğimiz aylarda da Bozdağ, Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini yaygınlaştırılacağını açıklayarak, “Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz.” demişti.

Seçimden sonra bu alanda yeni adımlar atılacak

Bakan Bozdağ ayrıca Türk hukuk sisteminde cumhuriyet döneminde büyük gelişmeleri ortaya koyduğunu açıkladı. Temel yasaların önemli bir kısmının son yıllarda yenilendiğini söyledi.

Bakan Bozdağ, konuyla ilgili “Tercüme eden değil hukuk kuran ve hukuk yapan bir noktaya Türkiye’nin gelmesi son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X