Bakan Fidan doğruladı: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

Okuma Süresi: 1 Dakika
 Bakan Fidan doğruladı: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü
Doviz.com
21.10.2024 08:35

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in kaldırıldığı hastanede öldüğü öne sürüldü. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise istihbarat kaynaklarının bilgiyi doğruladığını söyledi.

Terör örgütüne yakın Herkul adlı internet sitesinin sosyal medya hesabı X’te yapılan açıklamada, Gülen'in 20 Ekim'de öldüğü belirtildi. İlgili internet sitesi, X'teki açıklamanın ardından ise erişime kapatıldı. 

Yeğeni doğruladı                 

Terör örgütü lideri Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ölüm haberlerini doğruladı.

Hakan Fidan'dan ilk resmi açıklama

Gülen'in ölümüyle ilgili ilk resmi açıklama ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan geldi.

Fidan, Ankara'da Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Gülen'in ölümüne ilişkin olarak, "Fetö örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor" ifadelerini kullandı. 

Fethullah Gülen kimdir?

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen, 27 Nisan 1941 Erzurum Pasinler doğumlu vaiz, imamdır. Fethullah Gülen, “altın nesil” yetiştirmek iddiasıyla cemaat adı altında kurduğu terör yapılanmasıyla 15 Temmuz darbe girişimini düzenleyerek anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmıştır.

21 Mart 1999'da sağlık problemlerini sebep gösteren Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçmış. O tarihten bu yana Pensilvanya eyaletinde kaçak olarak yaşamıştır.

İLGİLİ HABER Teröristlerin başına konulan ödül miktarı artırıldı: Hangi kategoriye ne kadar ödül veriliyor? İçişleri Bakanlığı, “Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Gri” kategoride yer alan suçluların ortaya çıkarılmasına veya delillerin ele geçirilmesine ya da suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verdiği ödül tarifesinde değişikliğe gitti. Peki, güncellenen tarifeyle hangi kategoriye ne kadar ödül veriliyor? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X