Bakan Işıkhan’dan Kabine sonrası asgari ücrete yönelik açıklama

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bakan Işıkhan’dan Kabine sonrası asgari ücrete yönelik açıklama
Doviz.com
07.12.2023 12:06

Kabine sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Işıkhan, yeni asgari ücrete yönelik, “Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor” ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu.

Pazartesi günü (11 Aralık) görüşmelere başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarına işaret eden Işıkhan, “Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor” ifadesini kullandı.

“Kayıplar telafi edilecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kabine Toplantısında asgari ücrete yönelik, “Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde hem genel ekonomik dengeyi sarsmayacak hem de onların kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti belirleme sürecine yönelik, "İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret hedefi ile süreç yönetilecek" dedi.

"Hızlı sonuç komisyona bağlı"

Temmuz ayındaki gibi hızlı bir şekilde taraflara bir araya gelip Pazartesi günü süreci başlatacaklarını ifade eden Işıkhan, "Komisyonlarla bürokratlarımız çalışıyor, teknik çalışmalar yapılıyor. Bakanlıklardan temsilciler geliyor, erken bitirilmesi konusunda onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak" dedi.

Süreci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da arz ettiğini ifade eden Işıkhan, “İlkemiz her zamanki gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek” diye konuştu.

İşveren desteği olacak mı?

Bir gazetecinin “İşveren desteği ile ilgili bir çalışma olur mu” sorusuna ise Işıkhan, “Bu konuların hepsini değerlendireceğiz" cevabını verdi.

Ara zam olacak mı?

Asgari ücrete tek zam olacağının da altını çizen Bakan Işıkhan, “Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık” dedi.

İLGİLİ HABER Tek zam olursa asgari ücret yılbaşında kaç olur? Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zam oranını beklerken, Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara da asgari ücrete yönelik hesaplamasının sonuçlarını paylaştı.
REKLAMI KAPAT X