Bakan Işıkhan: Türkiye ekonomisi zorlu koşullara rağmen büyümesini yukarı taşıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bakan Işıkhan: Türkiye ekonomisi zorlu koşullara rağmen büyümesini yukarı taşıyor
Doviz.com
28.08.2023 14:21

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye ekonomisinin kırılgan olmadığını ve zorlu finans koşullarına rağmen büyümesine devam ettiğini söyledi.

Işıkhan, bugün Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) meclis toplantısına katıldı. Işıkhan, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“Türkiye ekonomisi kırılgan değil"

"Türkiye’nin ekonomisi kırılgan değil. Zorlu finans koşullarına rağmen büyümesini istikrarla yukarı taşıyan köklü bir ekonomiye sahibiz. Ekonomi çarkları hiçbir zaman durmadı. Ülkemiz zorlu koşullara rağmen OECD ülkeleri arasında büyüme kaydeden ikinci ülke olmuş durumda. Ülkemizin 20 yılı aşkın yatırım hamlesinden Ankara da payını aldı. Ankara’da 2002 yılından günümüze kadar toplam 260 bine yakın yurttaşımızın mesleki programlardan yararlanmasını sağladık. Tüm illerimizde olduğu gibi Ankara’nın eleman ihtiyacını karşılamak için siz kıymetli sanayicilerle iş birliği içinde olarak Ankara’yı güçlendireceğiz."

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek üretim süreçlerini daha verimli hale getirmek için adım attıklarını söyleyen Işıkhan, iş kazalarına da değindi. Işıkhan, "İş kazalarını en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşçilerimizin daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlayarak verimliliği de arttırmayı hedefliyoruz. Milli istihdam seferberliği kapsamında bu güne kadar milyonlarca vatandaşımızın aş ve iş sahibi olmasını sağladık" dedi.

“Türkiye’de vatandaşların en büyük endişesi enflasyon"

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ise İpsos'un Haziran 2023 araştırmasını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Ekonomik ve sosyal hayatı tahrip edici sorunlara yol açan yüksek enflasyon ülkelerin en çok kaçındığı problemdir. Maalesef enflasyon ülkemizde oldukça yüksek seyretmeye devam ediyor. İpsos'un Haziran 2023 araştırmasına göre, Türkiye’de vatandaşların en büyük endişesi enflasyon. Türkiye, Arjantin’den sonra fiyat artışlarından en çok tedirgin olan ve hayat pahalılığı endişesi yaşayan ikinci ülke. Gıda, barınma, ısınma, borç ödeme konusunda OECD ülkeleri arasında en büyük endişeyi yaşayan aileler yine Türkiye’de. Üreticiler açısından baktığımızda, enflasyonun yüksek seyri reel sektörün yatırım kararlarında belirsizliğe neden olmaya devam ediyor. Üretim maliyetleri artarken, işletme sermaye ihtiyacı da her geçen gün artıyor."

İLGİLİ HABER “Sanayicilerin en önemli sorunu işçisizlik” ASO Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye'de sanayicilerin en önemli sorununun "işçisizlik" olduğuna dikkati çekerek, "Mesleki eğitimi güçlendirmemiz, iş gücüne yeni beceriler kazandırılmasına yönelik projeler yürütmemiz ve iş gücü piyasasının aradığı nitelikte uygulayıcı insan kaynağı yetiştirilmesine öncelik vermemiz gerekiyor.” dedi.
REKLAMI KAPAT X