Bakan Şimşek: Dış kaynak temini için çalışmaları hızlandırıyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek: Dış kaynak temini için çalışmaları hızlandırıyoruz
Doviz.com
29.06.2023 12:06

Bakan Şimşek, Merkez Bankası net rezervlerinde geçen hafta tarihi artış yaşandığına dikkat çekerek, "Rezervleri daha da güçlendirmek için ülkemize ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, rezervlere ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabında açıklama yapan Şimşek, "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek." dedi.

İLGİLİ HABER Bankacılar hesapladı: TCMB net rezervlerinde tarihi artış gerçekleşti Bankacılar, TCMB’nin normalleşme adımları kapsamında dövize olan müdahalesini durdurmasıyla birlikte net uluslararası rezervlerinin geçen hafta 8,5 milyar dolar ile tarihinin en büyük artışını gerçekleştirdiğini hesapladı.

"Dış kaynak için çalışmalar hızlanıyor"

Şimşek, rezervleri daha da güçlendirmek için ülkeye ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti.

"TL'yi cazip hale getirmeye devam edeceğiz"

TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceklerini kaydeden Şimşek, "Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz." dedi.

Merkez Bankası, geçen hafta 27 ay sonra ilk kez faiz artışına gitmişti. Banka politika faizini 6,5 puan artışla yüzde 15 seviyesine çıkardı.

Merkez Bankası toplam rezervleri 16 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 18 milyon dolar artarak 102 milyar 801 milyon dolara yükselmişti.

REKLAMI KAPAT X