Bakan Şimşek: Pozitif reel faize yaklaşmış durumdayız

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek: Pozitif reel faize yaklaşmış durumdayız
Doviz.com
12.10.2023 14:06

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pozitif reel faizin enflasyon beklentilerini dizginlemek için olmazsa olmaz bir konumu olduğunu ve Türkiye'nin pozitif reel faize yaklaştığını söyledi.

Fas'ın Marakeş şehrinde düzenlenen Dünya Bankası-IMF toplantısında konuşan Şimşek, enflasyon beklentilerini kontrol altına almak için seçimlerin ardından atılan adımları anlattı.

Buna göre Şimşek, pozitif reel faiz eşiğene ulaşmak için yapılması gerekenlerin henüz bitmediğini söyledi.

TL'nin temel göstergelerinin sağlam olduğunu ve para biriminin "çekici" göründüğünü de belirten Şimşek, yerel seçimlerin genel seçimlerle ayırt etmek gerektiğini, Türkiye'nin politik istikrara sahip beş yıl geçireceğini kaydetti.

Ancak Bakan Şimşek, geçmiş ekonomi politikalarını tersine çevirmenin zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Merkez Bankası (TCMB) ise mayıs ayındaki genel seçimlerin ardından politika faizini 21,50 baz puan artışla yüzde 30'a yükseltmişti.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan başkanlığında sıkılaşma adımlarının dördüncüsünü atarak, eylül ayında faiz artırım döngüsünü sürdürdü.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ise önümüzdeki dönemde de sıkılaştırma adımlarına devam edebileceğinin mesajını vermişti.

REKLAMI KAPAT X