Bakan Şimşek: Savaşın etkileri mali tamponlarla yönetiliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek: Savaşın etkileri mali tamponlarla yönetiliyor
Doviz.com
01 Nisan 2026 13:48

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da yatırımcılara yaptığı sunumda enerji arz güvenliğinin risk altında olmadığını, petrol fiyatlarındaki yükselişin enflasyon ve cari dengeye sınırlı etkilerinin mali tamponlarla yönetildiğini kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı toplantıda Türkiye’nin İran Savaşı kaynaklı ekonomik şoklara karşı dayanıklılığını anlattı.

Savaşın kısa vadeli etkilerinin negatif olduğunu ancak yönetilebilir olduğunu ifade eden Şimşek, enerji arz güvenliğinin risk altında olmadığını belirterek, petrol fiyatlarındaki yükselişin enflasyon ve cari dengeye sınırlı etkilerinin mali tamponlarla yönetildiğini vurguladı.

"Akaryakıtın bütçe üzerindeki etkisi sınırlı"

Şimşek, akaryakıt fiyatlandırma mekanizması sayesinde fiyat artışlarının yüzde 75’inin kamu tarafından absorbe edildiğini, bütçe üzerindeki etkinin ise yüzde 0,6 ile sınırlı kaldığını belirtti.

Türkiye’nin kamu borcunun güçlü bankacılık sektörü, artan rezervler ve azalan dış finansman ihtiyacıyla şoklara karşı daha dirençli olduğunu ifade eden Şimşek, “Türkiye krizleri fırsata çevirecek, dezenflasyon ve yapısal reform önceliğimiz olmaya devam edecek” dedi.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek Londra'da konuştu: Türkiye küresel sermaye için çekim merkezi haline geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin küresel sermaye için çekim merkezi haline geldiğini vurguladı. Londra'da düzenlenen resepsiyonda konuşan Şimşek, ülkenin güçlü altyapısı ve stratejik konumuyla uluslararası yatırımlar için sunduğu fırsatları anlattı.
REKLAMI KAPAT X