Bakan Yerlikaya duyurdu: TikTok inceleme altında

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Yerlikaya duyurdu: TikTok inceleme altında
Doviz.com
05.12.2023 11:16

Sosyal medya platformu olan TikTok'ta müstehcen içerek üretenler hakkında işlem yaptıklarının altının çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "TikTok hesaplarını inceliyoruz. Müstehcen içerik paylaşan 14 kişi tutuklandı" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformlarına yönelik incelemelerini derinleştirdiğini de duyurdu.

Buna göre sosyal medya platformu olan TikTok'ta müstehcen içerek üretenler hakkında işlem yaptıklarının altının çizen Yerlikaya, "Son 6 ayda 1332 hesap yöneticisinden 14'ü tutuklandı. 48'i hakkında adli kontrol verildi. 14 şahıs hakkında sınır dışı işlemler sürüyor. 612 hesapla ilgili işlemler devam ediyor" dedi.

TRT Haber’de yer alan bilgiye göre yeni sosyal medya düzenlemesiyle ise platformlara yönelik yeni kurallar getirilecek.

Kurallara uyulmaması durumunda bu platformlara bant daraltma ile yayın ve reklam yasağının getirilmesi söz konusu olacak. Lisans iptaline kadar varacak yaptırımlar uygulanabilecek.

İLGİLİ HABER Sosyal medya fenomenlerinin gelirleri mercek altında Türkiye Büyük Millet Meclisi, sosyal medya fenomenleriyle ilgili harekete geçti. Hazırlıkları yapılan torba yasa teklifi ile sosyal medyada faaliyet gösterenlerin gelirlerinin araştırılması, kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi amaçlanıyor.
REKLAMI KAPAT X