Bankacılık sektörünün kârı ocakta yüzde 48 arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bankacılık sektörünün kârı ocakta yüzde 48 arttı
Doviz.com
03.03.2025 14:52

BDDK raporuna göre bankaların net dönem net kârı ocak sonu itibarıyla yüzde 48,2 artışla 47 milyar 347 milyon lira oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri raporunu yayımladı.

BDDK raporuna göre, sektörün ocak sonu itibarıyla dönem net kârı 47 milyar 347 milyon lira olarak gerçekleşti.

Sektörün aktif büyüklüğü, 2024 sonuna göre 708 milyar 937 milyon lira artarak 33 trilyon 366 milyar 171 milyon liraya ulaştı.

Bankacılık sektörünün en büyük aktif kalemi olan krediler, ocak ayı itibarıyla 16 trilyon 374 milyar 343 milyon lira olarak kaydedildi. Aynı dönemde, menkul değerler toplamı ise 5 trilyon 337 milyar 296 milyon lira seviyesine yükseldi.

Sektörde, kredilerin takibe dönüşüm oranı ocak ayında yüzde 1,87 seviyesinde gerçekleşti.

Mevduatlar 19 trilyon lirayı aştı

Bankaların en büyük fon kaynağı olan mevduat, 2024 yılının sonuna göre yüzde 0,8 artış göstererek 19 trilyon 46 milyar 753 milyon liraya ulaştı.

Sektörün öz kaynak toplamı ise yüzde 3,5 artışla 2 trilyon 998 milyar 96 milyon lira olarak kaydedildi.

BDDK raporuna göre sektörün sermaye yeterliliği standart oranı ise ocak ayı itibarıyla yüzde 17,62 seviyesinde gerçekleşti.

İLGİLİ HABER Özel ve yabancı sermayeli bankalar kepenk indiriyor Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre özel ve yabancı sermayeli bankaların şube sayısındaki azalış trendi 2024 yılında da devam etti. Peki, bu dönemde en çok şube kapatan bankalar hangileri oldu? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X