Bankalar, hava yolu şirketleri ve medya hizmet dışı kaldı: Microsoft’tan açıklama geldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bankalar, hava yolu şirketleri ve medya hizmet dışı kaldı: Microsoft’tan açıklama geldi
Doviz.com
19.07.2024 11:08

Küresel çapta hava yolu, banka ve medya sektörlerinde gerçekleşen teknik sorunların ardından Microsoft’tan ilk açıklama geldi.

Dünya genelinde bankalar, havayolu şirketleri ve LSE’de teknik sorun yaşanmıştı. İlk aksaklıklar perşembe günü geç saatlerde ABD’de hava yolu sektöründe ortaya çıkmış ve sorumlu olarak Azure ve 365 dahil Microsoft hizmetlerinde yaşanan aksamalar gösterilmişti.

Frontier Grup Holding, uçuşları iki saatten fazla süreyle durdururken, sorunlardan Microsoft’un çevrim içi hizmetlerinde yaşanan aksamaların sorumlu olduğunu açıklamıştı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtmişti.

İLGİLİ HABER Microsoft'taki kesinti küresel çapta uçuşların aksamasına yol açtı Microsoft'un bulut hizmeti Azure'da yaşanan kesinti, hava yolu şirketlerinin biletleme operasyonlarını aksattı. THY'den de biletleme ve aksama işlemleri sonrası açıklama geldi.

Ülke ülke son durum

İngiltere'nin önemli televizyon haber kanallarından Sky News cuma günü yayın yapamadı. Yayıncı kuruluşun İcra Kurulu Başkanı David Rhodes X'te yaptığı açıklamada, “Sky News bu sabah canlı yayın yapamadı, şu anda izleyicilere kesinti için özür dilediğimizi söylüyoruz” dedi.

İngiltere'nin sağlık rezervasyon sistemı̇ sosyal medyada açıklama yapan sağlık yetkililerinin aktardığına göre şu an çevrimdışı.

İngiltere'nin Edinburgh havalimanında ise yolcuların otomatik biniş kartı tarayıcılarını kullanamadığını, elle kontrol yapıldığı duyuruldu. Ülkenin en büyük demiryolu şirketi Govia Thameslink Railway (GTR) dört tren hattında olası iptaller konusunda uyarıda bulundu.

Alman Borsası ise ı̇şlemlerin normal olarak başladığını ancak kontrollerin devam ettiğini bildirdi. İsviçre Borsası'ndan yapılan açıklamada, altıncı grup sistemlerin normal çalıştığı kaydedildi.

Ekonomim'in aktardığına göre İsrail Sağlık Bakanlığı da, "Bilgisayar sunucularındaki küresel arıza hastaneleri ve sağlık hizmetlerini etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Microsoft'tan ilk açıklama: Hafifletici önlemler aldık

ABD'li teknoloji devi Microsoft da hizmet kesintilerinin ardından “hafifletici önlemler” aldığını açıkladı.

Şirket, sosyal medya platformu X'te yayınladığı bir gönderide, “Biz hafifletici önlemler almaya devam ederken hizmetlerimizde sürekli iyileştirmeler görülüyor” dedi.

“Hizmet Bozulması” başlıklı bir bildiride Microsoft, kullanıcıların çeşitli Microsoft 365 uygulamalarına ve hizmetlerine erişemeyeceğini bildirdi.

Microsoft, sorunu çözmeye çalışırken bazı kullanıcıların Microsoft 365'e yalnızca salt okunur modda erişebildiği için erişimin sınırlı olduğunu aktardı.

Açıklamada, “Bu olayı en yüksek öncelik ve aciliyetle ele almaya devam ederken, bozulmuş durumda olan kalan Microsoft 365 uygulamaları için kalıcı etkiyi ele almaya devam ediyoruz” denildi.

REKLAMI KAPAT X