“Bankalar, KKM'den çıkış için ikna odası kurdu” iddiası

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Bankalar, KKM'den çıkış için ikna odası kurdu” iddiası
Doviz.com
23.08.2023 14:35

Cep telefonu uygulamalarında KKM başvurularını kapatan birçok bankanın, konuyu sormak için kendilerini arayan müşterilerini bankaya davet ederek, paralarını TL mevduat hesabına yatırmaya ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

10haber'den Nuray Tarhan'ın aktardığına göre; Merkez Bankası'nın (TCMB) KKM'yi dizginlemek için hafta sonu aldığı kararların ardından müşterilerini KKM hesabı açmaya ikna etmeye çalışan bankalar, 2 gündür tam tersini yapmaya başladı.

İlgili habere göre, cep telefonu uygulamalarında KKM başvurularını kapatan birçok banka, konuyu sormak için kendilerini arayan müşterilerini de bankaya davet ederek paralarını TL mevduat hesabına yatırmaya ikna etmeye çalıştı.

Son gelişmeler üzerine birçok bankanın müşteri temsilcilerini teknik detaylar hakkında bilgilendirmek için sık sık e-posta göndermenin yanı sıra ardı ardına toplantı düzenlediği de öne sürülen diğer iddialar arasında yer aldı.

İLGİLİ HABER İş Bankası/Aran: KKM önermeye devam edeceğiz İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) bugün için hala en cazip ürün olduğunu, müşterilere KKM önermeye devam edeceklerini söyledi.

Ne olmuştu?

KKM’yi azaltıp standart TL mevduat hesaplarını artırmak, maliyetini yükselterek bankaların döviz mevduatını azaltmak için cumartesi gecesi TCMB'den ardı ardına tebliğler gelmişti. 31 Aralık 2023’e kadar vadesi gelen KKM’den standart TL mevduata geçişte hedef tutturamayan bankalara düşük faizli devlet tahvili alma cezası çıkmıştı.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası’ndan KKM’nin payını azaltacak yeni adım Merkez Bankası, TL mevduatları artıracak, KKM’nin ise mevduat içerisindeki payını azaltacak yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre, bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında yapılan değişiklikle, vadesi gelen KKM hesaplarının TL mevduata dönüştürme hedefi getirildi.
REKLAMI KAPAT X