Birleşik Krallık'ta imalat ve hizmet sektörleri daraldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Birleşik Krallık'ta imalat ve hizmet sektörleri daraldı
Doviz.com
23.08.2023 15:58

Birleşik Krallık'ta, imalat ve hizmet sektörleri bu yılın ağustos ayında daraldı. Buna göre ülkede, imalat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi 42,5 seviyesine, hizmet sektörü PMI verisi ise 48,7 seviyesine geriledi.

S&P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, ülkede imalat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) ağustosta 45 seviyesinde olan beklentinin altında kalarak 42,5 seviyesine gerilediği bildirildi. Ülkede bir önceki ayda imalat sektörü PMI verisi, 45,3 seviyesinde gerçekleşmişti.

S&P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, ülkede ayrıca hizmet sektörü PMI verisinin ise ağustosta 48,7 ile son 7 ayın en düşük seviyesine gerilediği bildirildi.

Beklenti ağustosta hizmet sektörü PMI verisinin 50,8 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Ülkede bir önceki ayda hizmet sektörü PMI verisi bir önceki ayda 51,5 seviyesinde gerçekleşmişti.

PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü büyüme, bu seviyenin altı ise daralma olarak yorumlanıyor.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen S&P Küresel Piyasa Araştırmaları Baş Ekonomisti Chris Williamson, “Ekonominin yeniden daralması şimdiden kaçınılmaz görünüyor.” dedi.

İLGİLİ HABER Almanya'da stagflasyon riski arttı: Ekonomik aktivite 38 ayın en büyük düşüşünü yaşadı Almanya'da ekonomik aktivite Mayıs 2020'den bu yana görülen en büyük düşüşü yaşayarak, stagflasyon korkularını yeniden alevlendirdi.
REKLAMI KAPAT X