Bloomberg: BAE merkezli Masdar, Fiba Yenilenebilir Enerji’den hisse alımı için görüşmelere başladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg: BAE merkezli Masdar, Fiba Yenilenebilir Enerji’den hisse alımı için görüşmelere başladı
Doviz.com
13.09.2023 16:56

Bloomberg, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yenilenebilir enerji şirketi Masdar’ın Fiba Enerji’den hisse alımı için görüşmelere başladığını öne sürdü.

Bloomberg’den Kerim Karakaya, Patrick Sykes ve Aslı Kandemir’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yenilenebilir enerji üreticisi Masdar, Fiba Yenilenebilir Enerji’den hisse alımı için görüşmelere başladı.

Ancak satın alma ya da birleşme konusunda taraflardan henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Fiba yorum taleplerine yanıt vermezken, Masdar ise piyasa spekülasyonları hakkında yorum yapmadığını söyledi.

Olası anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda ise Türkiye ve BAE arasındaki 51 milyar dolarlık yatırım anlaşması kapsamındaki ilk satın alma-birleşme gerçekleşmiş olacak.

Fiba Yenilenebilir Enerji, web sitesinde yer alan bilgiye göre 14 tesiste 553 megavatlık kurulu gücü ile Türkiye’deki en büyük beş rüzgar enerjisi üreticisi arasında bulunuyor.

Fiba Yenilenebilir Enerji’nin Aralık 2021’de son bulan döneme ilişkin bilançosuna göre şirketin toplam aktifleri, dönemin ortalama 13,33 dolar kuru üzerinden 1,31 milyar dolar seviyesinde olmuştu.

Abu Dhabi varlık fonu Mubadala Investment Co., ADNOC Gas Plc ve Abu Dhabi National Energy Co.’nun sahibi olduğu Masdar ise dünyada önde gelen yenilenebilir enerji üreticileri arasında yer alıyor. Masdar enerji üretim kapasitesini 2030’a kadar 20 gigavat artırarak 100 gigavata yükseltmeyi planlıyor.

REKLAMI KAPAT X