Bloomberg ekonomisti hesapladı: Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg ekonomisti hesapladı: Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?
Doviz.com
24.10.2024 15:53

Bloomberg ekonomisti Selva Baziki, gelecek yıl için planlanan bütçe verileri üzerinden asgari ücret için beklenen zam oranını hesapladı. Buna göre Baziki, asgari ücrete gelecek yıl yüzde 17 zam yapılabileceğini aktardı.

Bloomberg Ekonomisti Selva Baziki, TBMM'nin 2025 bütçe verileri üzerinden yaptığı hesaplamalara göre 2025 yılında asgari ücrete yapılabilecek zam oranını açıkladı.

Tahminlerine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Baziki, asgari ücrete yüzde 17 oranında zam yapılacağını öngördüğünü aktardı.

Buna göre Baziki, "Bu, 2025 sonu enflasyon tahminine uyuyor. Ancak hem enflasyon hem de borçlanma maliyetlerinde kademeli bir gevşemeye işaret eden yüzde 30'luk bir artışın daha olası bir sonuç olduğunu düşünüyoruz" dedi.

IMF'den asgari ücret uyarısı

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye misyonu başkanı Jim Walsh ise Türkiye'nin 1 Ocak'ta yapacağı asgari ücret artışında, geçen yıl olduğu gibi enflasyonun ciddi şekilde yükselmesine yol açacak bir artış yapmaması gerektiğini ve en yoksul kesime destek önlemlerine odaklanması gerektiğini söylemişti.

İLGİLİ HABER IMF’den Türkiye'ye yönelik asgari ücret uyarısı IMF Türkiye misyon şefi James P. Walsh, Türkiye'nin 1 Ocak'ta yapılacak bir sonraki zamda enflasyonu körükleyen son asgari ücret artışının tekrarından kaçınması ve bunun yerine nüfusun en yoksul kesimine yönelik destek programlarına odaklanması gerektiğini söyledi.
İLGİLİ HABER Mahfi Eğilmez, IMF'nin asgari ücret uyarısını değerlendirdi İktisatçı Mahfi Eğilmez, IMF'nin enflasyonu körükleyen asgari ücret zammından kaçınılması gerektiğine yönelik açıklamasına katılmadığını belirterek, “Kaybedilmiş bir gelir var, 100 liralık satın alma gücü 50'ye indi. Kaybolan satın alma gücünün verilmesi lazım" değerlendirmesini yaptı.
REKLAMI KAPAT X