Bloomberg: iPhone 16 Pro serisi bu yıl ilk kez Hintlilerin elinden çıkacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bloomberg: iPhone 16 Pro serisi bu yıl ilk kez Hintlilerin elinden çıkacak
Doviz.com
20.08.2024 10:35

Apple tarafından iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max modellerinin bu yıl ilk kez Hindistan'da üretilebileceği bildirildi.

Apple'ın Hindistan operasyonunda yeni bir eşik daha aşılıyor. Bloomberg'in haberine göre Apple en pahalı telefon modelleri olan iPhone Pro ve Pro Max'i Hindistan'daki tesislerde üreterek piyasaya çıkarmayı planlıyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Foxconn Technology Group'un yeni cihazları bu yılın sonbahar aylarında küresel lansmanlarından birkaç hafta sonra üretmeye başlayacağını söyledi.

Kaynaklar, iPhone 16 Pro ve Pro Max'i küresel lansmana mümkün olduğunca yakın bir zamanda üretmek için acele eden şirketin güney Tamil Nadu eyaletindeki fabrikasında binlerce işçiyi eğitmeye başladığını da belirtti.

Apple'ın tüm iPhone serisinin Hindistan'da üretilmesi, Başbakan Narendra Modi'nin üst düzey üretimi cezbetmeye yönelik mali teşviklerinin de yardımıyla, ABD'li teknoloji devinin 2021'de hız kazanmaya başlayan yerel hamlesi için önemli bir dönüm noktası niteliğinde.

Apple, iPhone'ların büyük çoğunluğunu Çin'de üretiyor ancak Pekin ve Washington arasındaki gerilimlerle ilgili riskleri azaltmak için kademeli olarak ülke dışına yöneliyor.

Bu çaba, Apple'ın Mart 2024'e kadar olan mali yılda Hindistan'da 14 milyar dolarlık iPhone üretimi yapmasıyla sonuçlanmıştı.

Bu da şirketin küresel üretiminin yüzde 14'üne denk geliyor. Yetkililer, geçen yıl olduğu gibi Apple'ın Hindistan'da üretilen standart iPhone 16'yı, en yeni neslin dünya genelinde satışa sunulduğu gün piyasaya çıkarılmasının beklendiğini söyledi.

İLGİLİ HABER Apple'ın önemli gelir kapısı AirPods, 4. nesli tanıtacak Apple’ın önümüzdeki Eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte iPhone 16 serisinin yanında yeni AirPods’larını da tanıtması bekleniyor.
Etiketler: Apple Hindistan iPhone
REKLAMI KAPAT X