Bloomberg: İstanbul'da her 500 kişiye bir taksi düşmesi için harekete geçildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg: İstanbul'da her 500 kişiye bir taksi düşmesi için harekete geçildi
Doviz.com
28.08.2024 13:17

İstanbul'da her 500 kişiye bir taksi düşmesi için taksi sayısının yüzde 73 oranında artırılmasının hedeflendiği öne sürüldü.

Bloomberg haber ajansının aktardığına göre yeni yasa teklifiyle İstanbul’da taksi sayısı yüzde 73 oranında artacak. İlgili habere göre teklifle İstanbul için özel düzenleme yapılarak, her 500 kişiye en az bir taksi düşecek.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre yaklaşık 16 milyon nüfuslu kentte bugün taksi başına 861 kişi düşüyor. İBB verisine göre bu sayı nüfusu yüksek kentlerden Mexico City’de 272, Paris’te ise 378, Londra’da ise 413 seviyesinde bulunuyor.

Bloomberg kaynaklarının aktardığına göre artışın zamanlaması ise ileri bir aşamada belirlenecek.

Yasa teklifiyle ayrıca operatör lisansı almış cep telefonu uygulamalarına üyelik zorunluluğu da getirilecek. Taksilerdeki denetimin artırılması amacıyla da taksi lisanslarının 5 yıl süreyle verilmesi, belirli şartlarla yenilenmesi gibi ilave tedbirler masada olacak.

İLGİLİ HABER Okul servisi ücretleri taksileri geride bıraktı UKOME'nin en kısa mesafe ücreti 23 bin lira olarak belirlemesine rağmen bazı okullarda servis ücretleri 100 bin liraya kadar yükseldi. Yapılan hesaplamalara göre kısa mesafede taksi kullanımı servis kullanımından ucuza hale geldi.
REKLAMI KAPAT X