Bloomberg: Türkiye ile BAE, 3. köprüye demir yolu inşasını görüşüyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg: Türkiye ile BAE, 3. köprüye demir yolu inşasını görüşüyor
Doviz.com
05.10.2023 10:26

Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu hattının yapımını görüştükleri belirtildi.

Bloomberg'in aktardığına göre Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, 3. köprüye demir yolu inşaası gerçekleştirmek üzere Türkiye ile görüşüyor.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G-20 zirvesi dönüşü gündeme getirdiği ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ortak çalışma başlatılacağını duyurduğu Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demir yolu projesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda yoğun bir trafik yürütüldü. Bu çerçevede teknik komiteler Kalkınma Yolu projesi üzerinde detayları masaya yatırdı.

Buna göre Abu Dabi merkezli ve 160 milyar dolarlık varlığı yöneten fon ADQ, Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesinde olan demir yolu hattının hayata geçirilmesi için Türkiye ile görüştü.

Bir BAE yetkilisinin yaptığı yazılı açıklamada, “BAE, Türkiye ile dış ticaret hacmini 2030’a kadar 40 milyar dolara çıkarmak için işbirliğini artırmayı hedefliyor. Bu hedef enerji, lojistik, turizm, tarım ve daha fazla sektörlerde yeni yatırım kanalları kurarak başarılacak” denildi.

İLGİLİ HABER BAE’den Türkiye açıklaması: Zengin ve umut verici bir gelecek bizi bekliyor BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk el-Berri, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte zengin ve umut verici bir geleceğin iki ülkeyi beklediğini belirtti.
Etiketler: demir yolu Türkiye BAE ADQ
REKLAMI KAPAT X