BofA: Fed, faizleri %6'ya çıkarabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA: Fed, faizleri %6'ya çıkarabilir
Doviz.com
01.03.2023 11:22

JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon'dan sonra Bank of America ekonomistleri de Fed'in faizleri yüzde 6 seviyesine kadar çıkarabileceği uyarısında bulundu.

Reuters'in paylaştığı habere göre banka, eylül ayındaki tahmininde Fed'in faiz artışlarında yüzde 5,4 seviyesinde zirveye ulaşacağını öngörmüştü. 

Ancak ocak ayında beklentileri aşan yüksek enflasyon ve güçlü istihdam piyasası nedeniyle Fed'in parasal sıkılaştırmayı daha uzun bir süre sürdürebileceği düşünülmeye başlayarak, hedef faiz oranı da yukarı yönlü revize edildi.

Bank of America ayrıca Fed'in mart ve nisan aylarının yanı sıra haziranda da 25 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirmesini beklediğini daha önce ifade etmişti.

Fed faiz oranları şu anda yüzde 4,50 - yüzde 4,75 aralığında bulunuyorken, piyasaların faiz beklentisi ise eylül ayına kadar yüzde 5,4 seviyesinde zirveye ulaşılması yönünde.

Son olarak Rabobank küresel stratejisti Michael Every konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fed'in yüzde 5,5'e gideceğini ve yüzde 6 riskinin hala masada olduğunu belirtmişti.

Faizlerin beklenenden daha yüksek bir noktaya çıkabileceği uyarısında bulunan bir başka isim ise JP Morgan CEO'su Jamie Dimon olmuştu.

JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon, enflasyon konusunda ABD'nin kontrolü kaybettiğini belirterek, Fed'in faiz oranlarını yüzde 6 seviyesine çıkarabileceğini söyledi. 

Tıklayın: "Enflasyon konusunda kontrolü kaybettik"  

REKLAMI KAPAT X