BofA: Konut piyasasındaki faaliyetler iki yıl boyunca yavaşlayabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA: Konut piyasasındaki faaliyetler iki yıl boyunca yavaşlayabilir
Doviz.com
29.11.2022 16:52

BofA CEO’su Brian Moynihan, yükselen faiz oranları sonrasında konut piyasası için uyarıda bulunarak, “Konut piyasasındaki faaliyetler iki yıl boyunca yavaşlayabilir.” dedi.

Bank of America (BofA) İcra Kurulu Başkanı Brian Moynihan, salı günü verdiği röportajda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını artırmasının olası etkilerine değinerek, ABD’de konut piyasasındaki faaliyetlerin iki yıl boyunca yavaşlayabileceğini söyledi.

Moynihan, Fed'in agresif para politikası adımlarına da atıfta bulunarak, "Bu en zor şey, çünkü ekonomiyi yavaşlatmanız gerekiyor, enflasyonu yavaşlatmanız gerekiyor ve bunu yapmanın yolu faiz oranlarını yükseltmektir." dedi. Ancak, bu politikaların amaçlanan sonucunun, bir ev satın almaya çalışıldığında iyi hissettirmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Fed'in enflasyonu kontrol altına alma çabalarının iki yıl sürebileceğini belirten Moynihan, bunun ise mortgage oranları ve kiralar üzerinde de etkisinin olacağını vurguladı.

Moynihan konuyla ilgili, “Fed'in faiz artış süresince yükselen kiralar, Amerikalıların mali durumunu zorlayabilir.” dedi.

Moynihan ayrıca, konut sektöründeki hassaslığa rağmen güçlü iş gücü piyasası ve dirençli tüketici harcamalarının resesyona yaklaşan ekonomi için koruyucu unsurlar olduğunu da belirtti.

REKLAMI KAPAT X