Bolat: Fahiş fiyatlara karşı KPSS ile 1500 memur alımı yapıp, denetimleri sıklaştıracağız

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bolat: Fahiş fiyatlara karşı KPSS ile 1500 memur alımı yapıp, denetimleri sıklaştıracağız
Doviz.com
17.10.2023 12:08

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı ek istihdam planladıklarını belirterek, “KPSS ile 1500 memur alımı gerçekleştirip, denetimleri sıklaştıracağız.” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bir canlı yayında fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimlerini artırdıklarını belirterek, güncel ekonomik durumu değerlendirdi.

Buna göre Bakan Bolat'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hükümetimizin en önemli hedeflerinin başında enflasyon ile mücadele geliyor. İkincisi de deprem bölgelerindeki inşa ve imar faaliyetlerinin hızlandırılarak depremzede kardeşlerimizin sıcak yuvalarına dönüşlerinin sağlanması. Enflasyonla mücadele topyekûn bir mücadele, Ticaret Bakanlığı olarak fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler yapmak bizim görevimiz. Birkaç haftalık süre zarfında ÖSYM üzerinden KPSS ile 1500 memur alımı gerçekleştirip, piyasada denetimle görevlendireceğiz.

“İndirim yapan firmaları web sitemizde yayınlayacağız”

İndirim çağrılarına aldığımız yanıtlar çok olumlu, çeşitli kampanyalar açıklandı. Fiyatları takip ediyoruz, önceki fiyatı ve kampanya sonrası fiyatları kontrol ediyoruz. İş dünyası kuruluşları, sektörel dernek ve kuruluşlar, federasyonlar, gıda, mobilya, giyim ve perakende zincirlerinde indirim çağrılarımıza olumlu yanıt verildi. Tüm kuruluşlara yazı gönderdik, indirimleri, isimlerini, listelerini gönderin, indirim yapanları Bakanlığımızın web sitesinde yayınlayacağız, bu şekilde dalgakıran etkisi olmaya başladı.

İlan sitelerinde yeni dönem 1 Kasım'da başlayacak

Oto satışları eylül ayında 96 bin olarak gerçekleşti. İkinci el satışlarda da canlılık var. İlan siteleri konusunda önemli kararlar aldık. 31 Ağustos’ta yönetmelik değişikliği yaparak gayrimenkul satışları ilanlarında oto satışlarında piyasayı şişirme amacıyla manipülatif şekilde ilan girenlere karşı kimlik, gayrimenkul ve araç doğrulamayı yapmadan o ilanı yayınlamam kuralı getirdik. Yayınlandığı takdirde ilan siteleri sorumlu olacak ciddi maddi cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalacaklar. 1 Kasım’da yürürlüğe giriyor. İnternette kimliği belirsiz sahte hesaplarla piyasayı manipüle etmeye çalışanlara karşı da bütün tedbirlerimizi alıyoruz."

REKLAMI KAPAT X