Boston Fed Başkanı Rosengren:“Tahminlerin Üzerinde Faiz Artışı  Gerekebilir”

Okuma Süresi: 1 Dakika
Boston Fed Başkanı Rosengren:“Tahminlerin Üzerinde Faiz Artışı  Gerekebilir”
Doviz.com
13.04.2018 16:58

 Boston Ticaret Odasında Cuma günü bir konuşma yapan Boston Federal Reserve Bankası Başkanı Eric Rosengren, ekonomik görünüm ile ilgili olarak iyimser olduğunu ve ekonominin Fed yetkililerinin düşündüğünden daha iyi performans göstereceğini düşündüğünü ifade etti.  Rosengren,  Fed’in, federal fonlara uygulanan faiz oranlarını   tahminlerde öngörülenden daha fazla sayıda artırması  gerekebileceğini  söyledi. 

 

Fed’in, Mart ayında yapılan FOMC toplantısının ardından açıklanan FOMC üyelerinin medyan tahminlerine göre,  faizleri 2018 ve 2019’da  3’er  kez artırması bekleniyor. 

 

Rosengren, konuşmasında istihdam piyasasının, Fed yetkililerinin sandığından daha fazla sıkılaşabileceğini ve enflasyonun da beklendiğinden daha fazla artması olasılığının yüksek olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.

 

Ticareti olumsuz etkileyecek faktörler kadar,  işsizlik oranının beklenenden daha hızlı gerilemesinin de ekonomiyi yavaşlatabileceğine dikkat çeken Rosengren, %4,1 olan işsizlik oranının bu yıl  %3,7’ye gerileyeceğini  tahmin ettiğini belirtti.

REKLAMI KAPAT X