Brent petrol 80 dolara geriledi: Güncel akaryakıt fiyatları (25 Nisan 2023)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Brent petrol 80 dolara geriledi: Güncel akaryakıt fiyatları (25 Nisan 2023)
Doviz.com
25.04.2023 16:49

Brent petrol fiyatlarında yaşanan geri çekilmenin ardından benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelip gelmediği vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor.

Döviz kurları ve brent petrol fiyatlarındaki değişikliklerle birlikte vatandaşlar da benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor.

Brent petrol son olarak merkez bankalarının faiz artışı endişesiyle 80 dolara kadar geriledi. Bu gerilemenin ardından ise benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir indirim olup olmadığı oldukça merak edilmeye başladı.

Brent petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle, motorin fiyatlarına bugün gece saatleri itibarıyla son olarak indirim gelirken, fiyatların 80 dolar seviyesine yaklaşması sonrasında ise henüz yeni bir fiyat değişimi haberi bulunmuyor.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından motorine ise son olarak 0,47 TL'lik bir indirim gelmişti.

Gelen son indirimle birlikte motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 19,70 TL’den satılmaya başladı.

Benzinin litre fiyatı ise İstanbul Avrupa yakasında ortalama 21,25 TL'den satılmaya devam ediyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Bilindiği üzere akaryakıt fiyatları, serbest piyasa koşulları gereği dağıtım şirketi, il ve ilçelere göre küçük çapta farklılık gösterebiliyor. Bu sebeple akaryakıt güncel fiyatlarını dağıtım şirketi, il ve ilçe bazlı olarak akaryakıt sekmemizden takip edebilirsiniz.

Tıklayın: Brent petrol, 'faiz artışı' endişesiyle düşüşünü sürdürüyor

REKLAMI KAPAT X