BYD, Türkiye'ye ATTO 3 modeliyle girdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
BYD, Türkiye'ye ATTO 3 modeliyle girdi
Doviz.com
31.10.2023 17:24

Elektrikli araç üreticilerinden BYD (Build Your Dreams), eylül ayında gerçekleştirdiği marka tanıtımının ardından Türkiye'deki ilk modeli olan BYD ATTO 3'ü yollara çıkardı.

BYD açıklamasına göre, BYD'nin global pazar için ürettiği tam elektrikli C SUV segmentindeki BYD ATTO 3, en üst donanıma sahip versiyonu olan Design paketiyle Türkiye'de 1 milyon 590 bin TL'lik fiyatla satışa sunuldu.

BYD Türkiye, 2024 yılının ilk çeyreğinde de BYD SEAL ve BYD HAN modellerini Türk kullanıcısıyla buluşturacak. Bununla birlikte BYD SEAL U, BYD TANG ve BYD DOLPHIN gibi markanın diğer modellerinin de gelecek yıl sunulması planlanıyor.

BYD'nin Türkiye çıkartması

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin ALJ Türkiye distribütörlüğünde Türk otomotiv pazarındaki yerini almasına ilişkin eylül ayında İstanbul'da basın toplantısı düzenlenmişti.

ALJ Türkiye Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, toplantıda yaptığı konuşmada, bir lider markayı daha Türkiye’ye kazandırmaktan mutlu olduklarını dile getirmişti.

"BYD markası kısa zamanda global bir şirket oldu"

BYD Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Brian Yang ise çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD’nin, kısa sayılabilecek bir zamanda önemli atılımlar yaparak global bir marka haline geldiğini söyledi.

1995 yılında batarya üreticisi olarak kurulan BYD'nin, şu anda 600 binden fazla çalışanı ile 70’in üzerinde ülkede elektrikli otomobilleri tüketicilerle buluşturduğunu aktardı.

İLGİLİ HABER Charlie Munger, bugüne kadar yaptığı en iyi yatırımı açıkladı Berkshire Başkan Yardımcısı ve Daily Journal Yönetim Kurulu Üyesi Charlie Munger, Çin'deki elektrikli araç üreticisi BYD'yi şimdiye kadarki en sevdiği hisse senedi olarak nitelendirdi.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun da dünyada her geçen gün hızla büyüyen markanın gelişimine ve büyümesine paralel olarak BYD’yi Türkiye’de temsil ederek önemli bir adım attıklarını kaydetti.

İLGİLİ HABER Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 9 ayda 3,5 katına çıktı Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, yılın ilk 9 aylık döneminde 3,5 katına ulaşarak eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a yükseldi.
REKLAMI KAPAT X