Çalışma Meclisi 5 yıl sonra ilk kez toplanıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çalışma Meclisi 5 yıl sonra ilk kez toplanıyor
Doviz.com
29.04.2024 11:33

Çalışma Meclisi, Bakan Işıkhan'ın başkanlığında 5 yıl sonra ilk kez bir araya gelecek. Toplantının gündeminde ise çalışma hayatını ilgilendiren asgari ücret ve esnek çalışma konuları yer alacak.

Çalışma ve iş dünyasının en önemli istişare organlarından olan Çalışma Meclisi bugün toplanıyor.

Son olarak 2019'da yapılan toplantı, 5 yıl aradan sonra yeniden yapılacak. Çalışma Meclisi'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık edecek.

Toplantıya, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK davet edildi. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşecek toplantılar iki gün sürecek.

Toplantılarda çalışma hayatındaki problemler, çözüm önerileri, tarafların talepleri masaya yatırılacak.

Ayrıca, asgari ücret, emekli maaşları, gelir vergisi dilimleri, esnek çalışma modelleri, yeni iş kanunu gibi başlıklar da toplantılarda ele alınacak.

Toplantının ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçi ve işveren temsilcilerini kabul edecek. Toplantıların ardından tarafların ortak görüşünün yer aldığı bir rapor ve sonuç bildirgesi yayımlanacak.

Bakan Işıkhan'dan paylaşım

Çalışma Meclisi’nin 5 yıl sonra ilk kez bir araya geleceğini anımsatan Bakan Işıkhan ise konuyla ilgili paylaşımında, “Emeğin, sendikal örgütlenmenin ve istihdamın sadece birkaç yılını değil, önümüzdeki asırlık altyapısını inşa edecek, yeni perspektifler sunacak ve çalışma hayatının yapısal sorunlarına kalıcı çözümler getirecek ortak bir vizyon oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: "Ekonomi denge işidir" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirterek, "Temmuz ayında artış yapılmayacağı dikkate alınarak ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor." dedi.

 

REKLAMI KAPAT X