Cevdet Yılmaz’dan kredi kartı katkı paylarına ilişkin açıklama: Bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cevdet Yılmaz’dan kredi kartı katkı paylarına ilişkin açıklama: Bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek
Doviz.com
12.10.2024 16:27

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na kaynak sağlanması amacıyla hazırlanan yeni kanun teklifine ilişkin, "Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek" dedi.

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alıyor.

Teklifin ana kısmını Savunma Sanayi Fonu’na gelir oluşturacak önlemler içeriyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması.

Teklif içerisinde yer alan katkı payı, kamuoyunun tepkisini çekerken konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan da açıklama geldi.

Buna göre Yılmaz, "Meclisimize bir paket teklif edildi. Özellikle Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na destek amaçlı. Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek" dedi.

İLGİLİ HABER Ek kaynak için harekete geçildi: Kredi kartı sahiplerinden ve noter işlemlerinden katılma payı alınacak Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarının artırılması amacıyla 12 maddelik kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. 
REKLAMI KAPAT X