Çin Devlet Başkanı Şi, ilk kez Çin Merkez Bankası’nı ziyaret etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çin Devlet Başkanı Şi, ilk kez Çin Merkez Bankası’nı ziyaret etti
Doviz.com
24.10.2023 13:06

İngiliz haber ajansı Bloomberg’in bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, on yıldır sürdürdüğü görevinde ilk kez Çin Merkez Bankası'nı ziyaret etti.

Bloomberg’in atıfta bulunduğu kaynaklar, Çin Devlet Başkanı Şi'nin Başbakan Yardımcısı He Lifeng ve diğer hükümet yetkilileriyle birlikte salı günü öğleden sonra Çin Merkez Bankası ve Devlet Döviz İdaresi'ni ziyaret ettiğini ifade etti.

Öte yandan bu ziyaret ile hükümetin ekonomi ve finans piyasalarını desteklemeye daha fazla odaklandığının altı çizildi.

Ayrıca, Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng'in de ülkenin varlık fonunu ziyaret ettiği bildirildi.

İLGİLİ HABER Dünyanın en büyük varlık fonları açıklandı: Türkiye Varlık Fonu kaçıncı sırada yer aldı? Global SWF tarafından paylaşılan 2023 Küresel Varlık Fonları raporuna göre dünyanın en büyük varlık fonları Çin, Norveç ve BAE'ye ait fonlar oldu. Türkiye Varlık Fonu ise listenin 48. sırasında kendisine yer buldu.

PBOC ve China Investment Corp. ise yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

İLGİLİ HABER Çin Merkez Bankası'ndan ekonomiye destek: Son 3 yılın en büyük likidite artışı Çin Merkez Bankası (PBoC), tahvil satışlarını desteklemek ve ekonomik toparlanmaya katkıda bulunmak için yaklaşık son 3 yılın en büyük orta vadeli likidite enjeksiyonunu gerçekleştirdi.
Etiketler: Çin PBOC Şi Cinping
REKLAMI KAPAT X