Çinli bankalar, yeniden faiz indirimini değerlendiriyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çinli bankalar, yeniden faiz indirimini değerlendiriyor
Doviz.com
29.08.2023 14:29

Çin'de en büyük kamu bankaları bir yıl içinde üçüncü kez mevduat faizlerini düşürmeyi değerlendiriyor.

Çin'de büyümeyi desteklemek için yeni adımlar atılması bekleniyor.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Industrial & Commercial Bank of China Ltd, China Construction Bank Corp ve diğer bazı bankalar yerel para birimi cinsi mevduatlarında bazı önemli vadelerde 5 ve 20 baz puan arasında indirim yapmayı değerlendiriyor.

Çinli bankalar son olarak büyümeyi desteklemek için haziran ve geçen sene eylül ayında da mevduat faizini benzer oranlarda düşürmüştü.

Konut kredilerinin ödenmemiş bölümlerinin faizi düşürülecek

Öte yandan Çin, 38,6 trilyon yuan (5,3 trilyon dolar) tutarındaki mevcut konut kredilerinin bir kısmı için ev sahiplerinin borçlanma maliyetlerini de bugünden itibaren düşürmeye yöneliyor.

Bloomberg haber ajansının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, faiz indirimleri yalnızca ilk konut için alınmış kredileri etkileyecek.

İLGİLİ HABER Uzmanlar, konut kredilerine ilişkin yeni kararı değerlendirdi: "Daha istikrarlı piyasa oluşumuna yönelik bir adım" İkinci konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düzenlemesini değerlendiren sektör temsilcileri, söz konusu kararların ilk evini alacakların önünü açabileceğini ve konut fiyatlarındaki artışı frenleyebileceğini bildirdi.
REKLAMI KAPAT X