Çinli elektrikli araç devi BYD artık Türkiye'de!

Okuma Süresi: 3 Dakika
Çinli elektrikli araç devi BYD artık Türkiye'de!
Doviz.com
30.09.2023 10:24

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticilerinden biri olan Çinli BYD (Build Your Dreams) "Bugün, Yarın, Daima" mottosuyla Türkiye'ye giriş yaptı.

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin ALJ Türkiye distribütörlüğünde Türk otomotiv pazarındaki yerini almasına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenlendi.

Kasım ayından itibaren C segmentindeki SUV modeli BYD ATTO 3 ile satışlarına başlayacak olan BYD Türkiye, 2024 yılının ilk çeyreğinde de tasarım ödüllü BYD SEAL ve BYD HAN modellerini Türk kullanıcısıyla buluşturacak. Bununla birlikte BYD SEAL U, BYD TANG ve BYD DOLPHIN gibi markanın diğer modellerinin de gelecek yıl sunulması planlanıyor.

İLGİLİ HABER Charlie Munger, bugüne kadar yaptığı en iyi yatırımı açıkladı Berkshire Başkan Yardımcısı ve Daily Journal Yönetim Kurulu Üyesi Charlie Munger, Çin'deki elektrikli araç üreticisi BYD'yi şimdiye kadarki en sevdiği hisse senedi olarak nitelendirdi.

"Türkiye'deki otomobil kullanıcıları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz"

ALJ Türkiye Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, toplantıda yaptığı konuşmada, bir lider markayı daha Türkiye’ye kazandırmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

25 yıldır Türkiye otomotiv sektörüne önemli yatırımlar yapan ALJ Türkiye’nin, BYD distribütörlüğü ile yeni bir yatırım daha gerçekleştirdiğini belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

"Genç ve dinamik bir yapıya sahip Türk halkı teknolojik yeniliklere her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de çok açık. Bu bağlamda, dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD’nin son teknolojiye sahip elektrikli modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Otomotiv sektöründeki deneyimlerimiz ve itibarımız, BYD markasının da Türkiye pazarında önemli bir konuma sahip olmasına büyük katkı sağlayacak. BYD’nin geniş ürün gamıyla farklı müşteri kitlesine hitap eden elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil kullanıcıları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz."

"BYD markası kısa zamanda global bir şirket oldu"

BYD Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Brian Yang ise çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD’nin, kısa sayılabilecek bir zamanda önemli atılımlar yaparak global bir marka haline geldiğini söyledi.

1995 yılında batarya üreticisi olarak kurulan BYD'nin, şu anda 600 binden fazla çalışanı ile 70’in üzerinde ülkede elektrikli otomobilleri tüketicilerle buluşturduğunu aktaran Brian Yang, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugüne kadar otomotiv ürünleri ile birlikte, raylı taşıma sistemleri, ev kullanımı için aküler, elektrikli otobüsler ve diğer endüstriyel çözümleri de sunuyor. Dünyayı 1 santigrat derece soğutma hedefiyle yola çıkan marka, son dönemde yaptığı ataklarla elektrikli araç sektöründe 2022 yılında 1 milyon 860 milyon adet satarak global pazar lideri olarak öne çıktı. 2023’ün ilk 8 ayında gerçekleşen 1 milyon 780 bin adetlik satışı ile liderliğini koruyor. Bu rakamlara ulaşmamıza katkı sağlayan ilk global modelimiz BYD ATTO 3 ise sadece 18 ayda 500 bin adet üretildi ve birçok önde gelen Avrupa pazarında en çok tercih edilen modellerden biri haline geldi."

"Türkiye'de de elektrikli araç pazarının çok hızlı gelişim gösterdi"

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun da dünyada her geçen gün hızla büyüyen markanın gelişimine ve büyümesine paralel olarak BYD’yi Türkiye’de temsil ederek önemli bir adım attıklarını kaydetti.

Ergun, Türkiye'de de elektrikli araç pazarının çok hızlı gelişim gösterdiğini belirterek, "Yılın ilk 8 ayında geçen seneye göre pazarda yüzde 83’lük bir artış meydana geldi ve toplam otomotiv pazarında elektrikli araçların payı yüzde 8’e yaklaştı. Türkiye’de 20’den fazla marka, 40’tan fazla model ile elektrikli araç pazarı her ay daha da genişliyor. BYD modelleri üstün teknolojiye ve premium kaliteye sahip elektrikli ürün gamı ile benzerlerinden ayrışırken, bu modelleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ulaşabilir fiyatlarda sunacağız." diye konuştu.

REKLAMI KAPAT X