Coinbase, Japonya'daki operasyonlarını durduruyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Coinbase, Japonya'daki operasyonlarını durduruyor
Doviz.com
18.01.2023 16:22

Önemli kripto para borsalarından Coinbase, piyasa koşullarını gerekçe göstererek Japonya’daki operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Kripto piyasalarında son yaşanan yükselişle birlikte FTX'in çöküşünün öncesindeki seviyelere geri dönülse de, bu iflasın etkileri hala sektörü etkilemeye devam ediyor. 

Coinbase 18 Ocak'ta yaptığı resmi açıklamada, firmanın Japonya'daki faaliyetlerini sonlandıracağını ve piyasa koşulları nedeniyle ülkedeki işlerini tamamen gözden geçireceğini duyurdu.

Coinbase Japonya müşterilerinin ise fiat ve kripto varlıklarını platformdan çekmek için 16 Şubat'a kadar vakti olacak. 17 Şubat'tan sonra Coinbase, Japonya'daki müşterileri tarafından tutulan kripto varlıkları Japon yenine dönüştürecek. Fiat para birimi mevduatları ise 20 Ocak tarihinden itibaren kullanılamayacak.

Firma ayrıca müşterilerin varlıklarının başka bir hizmet sağlayıcıya aktarılabileceğini veya Coinbase Wallet'a taşınabileceğini belirtti.

Coinbase, platformun hizmet sonlandırmasını mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmeye kararlı olduğunu vurgularken, tüm kullanıcıların varlıklarını en kısa sürede çekebileceğini de garanti etti.

Coinbase'in Japonya'dan ayrılması, 2022'nin sonlarında ülkedeki faaliyetlerini durdurmaya karar veren bir başka küresel kripto borsası olan Kraken'in ardından gerçekleşti. Kraken, zayıf kripto piyasasını gerekçe göstererek Japonya'dan ayrılma kararını duyurmuştu.

Kraken ve Coinbase'in iş gücü de önemli ölçüde azaldı. Kraken son olarak FTX borsasının çökmesinden kısa bir süre sonra personelinin %30'unu işten çıkarmış, geçtiğimiz yıl personel sayısını %18 oranında azaltan Coinbase ise ocak ayında %20'lik bir iş gücü kesintisi daha yaptığını duyurmuştu.

CoinGecko'nun verilerine göre ayrıca Coinbase'in günlük işlem hacmi Kasım 2022'nin sonlarından bu yana yaklaşık %1,3 düşüşle 1,98 milyar dolara geriledi. Coinbase'in aylık ziyaretleri de aynı dönemde %6'dan fazla düşüş gösterdi.

Etiketler: Coinbase FTX Japonya Kraken
REKLAMI KAPAT X