Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fiyat istikrarı mesajı: Ağır yaptırımlar uygulanacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fiyat istikrarı mesajı: Ağır yaptırımlar uygulanacak
Doviz.com
11.10.2023 15:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan tedbirlerle birlikte otomotiv piyasasındaki fahiş fiyat artışlarının ortadan kalkmaya başladığını belirterek, "Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ticaret Bakanlığı'nın 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Buna göre Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Bilinçli tüketicilerimizi, yarışmada dereceye giren öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

Ödül törenimizi her yıl mart aynda yapıyorduk. Deprem felaketi sebebiyle ödül törenimizi erteledik. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Kabişne toplantılarımızın ilk gündem maddesini deprem bölgesinde yürütülen inşa ve ihya faaliyetleri oluşturuyor. OVP'de olduğu gibi önceliği daima bölgenin ayağa kaldırılmasına veriyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada depremzedelerimizi sırf siyasi tercihleirnden dolayı onlara hakaret edenlerin insaflarına bırakmayacağız.

"Fevri adımlardan uzak durduk"

Koronavirüs salgınıyla birlikte küresel ekonomi bir girdaba sürüklendi. Tedarik zincirlerinde kırılma oldu. türkiye salgın krizini istihdam ticaret üretim ve turizm dahil en başarılı şekilde yürüten ülkelerden biri olmuştur. Muhalefetin baskısına rağmen ekonomide fevri adımlardan uzak durduk. Çarkların kesintisiz dönmesini sağladık. Aynı tavrı Rusya- Ukrayna savaşının tetiklediği küresel ekonomik krizde de gösterdik. Ülkemizi büyütmeye dayalı bir ekonomi modeli uyguladık.

Tüm dünyada son 60-70 yılın en yüksek rakamlarına ulaşan enflasyon oranları bizleri de olumsuz etkiledi. Halen de etkiliyor.

Avrupa'dan Amerika'sına herkes enflasyonu dizginlemeye dönük politikalar uyguluyor. Biz bu süreci son dönemde biraz daha ağır yaşadık.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki gelişmeleri değerlendirirken, enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguladıklarını bildirdi. 

Fahiş fiyat artışı

Tamamen fırsatçılıktan kaynaklı fiyatlama davranışları eklenince bizim yükümüz daha da arttı. Ekonomik hiçbir gerekçe ile açıklanamayacak afaki rakamlar gördük. Vatandaşın lokmasına kasteden açgözlülerle karşılaştık.

Yeni kabinemizin önceliklerinden birisi bu balonu söndürmekti. Attığımız kararlı adımlarla otomobil fiyatlarından başlayarak birçok alanda ciddi mesafe aldık. Alınan tedbirler, kesilen cezalar sayesinde otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı.

Güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken, bugün artık indirimleri, kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Nefes aldırmayacağız.

Tüketicilerimizin haklarını bilmesi ve haklarını kullanması önem arz ediyor."

REKLAMI KAPAT X