Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TUSAŞ saldırısına ilişkin ilk açıklama

Okuma Süresi: 3 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TUSAŞ saldırısına ilişkin ilk açıklama
Doviz.com
23.10.2024 18:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS zirvesi kapsamında gittiği Kazan'da, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu saldırıyı lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi için gittiği Kazan’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

İki lider, görüşmeleri öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Ankara'da TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısında 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı.

Erdoğan, konuyla ilgili paylaşımında, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Putin: Saldırıyı kınıyorum

Rusya Devlet Başkanı Putin de saldırıyı kınadığını belirterek, “Türkiye'ye başsağlığı dilemek istiyorum. TUSAŞ'ta gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Rus lider, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması için hazırlıkların sürdürüldüğünün de altını çizerek, “Bu merkez, bölgedeki enerji güvenliğini sağlamlaştıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Putin ayrıca Türkiye’nin güncel sorunların çözümünde önemli bir rol oynadığını aktardı.

İLGİLİ HABER TUSAŞ tesislerine terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerinde silah ve patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise olayın terör saldırısı olduğunu belirterek, şehit ve yaralıların bulunduğunu söyledi.

Bakan ve siyasetçilerden mesajlar

Bakanlar ve siyasiler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla saldırıya tepki gösterdi.

Buna göre saldırıda 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise terör saldırısına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını açıkladı ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığına vekalet eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise konuya ilişkin paylaşımında, "TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarını hedef almıştır." dedi.

"Terörle mücadele tavizsiz sürecek"

Terör saldırısına tepki gösteren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş da terör saldırısında can veren şehidlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledikten sonra, “Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan ise saldırıya ilişkin "Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez. Döktükleri kanda da boğulacaklardır." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de terör saldırısını lanetlediği sosyal medya paylaşımında, şunları aktardı:

"Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin savunma sanayi alanında önemli kurumlarından biri olan TUSAŞ’ta gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; ailelerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyorum. Cenab-ı Allah bu aziz vatanımızı tüm tehlikelerden korusun."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise terör saldırısına ilişkin, "Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır." ifadesini kullandı.

REKLAMI KAPAT X