MSÜ Kurmay Subaylar Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinde yüzde 82 yerlilik oranına ulaşıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi'nde MSÜ Kurmay Subaylar Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şunlar oldu:
"Kurmay subaylarımıza yeni vazifelerinde başarılar diliyorum. 10 yıl gibi kısa sürede Milli Savunma Üniversitemiz küresel ölçekte yıldızı parlayan en seçkin eğitim kurumlarımızdan biri haline gelmiştir. Milli Savunma Üniversitesi'nin eğitimci kadrosunu tebrik ediyorum. Milli Savunma Üniversitesi'nin güçlenmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.
Savaşlar artık sadece cephelerde verilmiyor, siber saldırılar ve dezenformasyon kampanyalarıyla birlikte yürütülüyor. Yapay zeka merkezli yeni denklemler var. Klasik harp ortamlarında belirleyici faktörler platform sayısıydı. Günümüzde insansız sistemler eklendi.
Savunma sanayiinde yüzde 82 yerlilik oranına ulaştık. Geliştirdiğimiz ürünleri sahada test ediyor ve yeni bilgilerle sürekli geliştiriyoruz. Devlet olarak, uluslararası güvenlik paradigmasının radikal bir dönüşüme uğradığı bu dönemde yeni sistemin kutupbaşlarından biri olma yolunda ilerliyoruz.
NATO'nun geleceğini Türkiye'de ele aldık. Değerlendirmelerimizi müttefiklerimizle paylaştık. Zirveye başarıyla ev sahipliği yaptık. Ankara Zirvesi'nin bölgemizde ve dünyada barış ve istikrara katkı sağlamasını temenni ediyorum.
Türkiye'nin güvenliğini kimseye emanet edemez, milli güvenliğimizden asla taviz veremeyiz. Terörsüz Türkiye sürecimizin başarıya ulaşmasıyla inşallah içeride ve dışarıda yeni bir hikaye yazmaya başlayacağız."