Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan asgari ücret açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan asgari ücret açıklaması
Doviz.com
10.06.2023 15:05

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyona atıfta bulunarak, vatandaşların enflasyon karşısında ezilmemesi için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete yönelik açıklamalarda bulundu.

Buna göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 13 Haziran’da asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısının yapılacağını hatırlatarak şunları söyledi:

“13 Haziran’da toplanacak komisyon biliyorsunuz, tek taraflı bir hadise değil asgari ücret müzakereleri. İşçi tarafı, işveren tarafı ve kamu tarafı var. Müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan bir takım gelişmeler, ekonomik gelişmeler enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek.

Umut ediyorum büyük uzlaşmayla sonuç çıkacak. Detayları tartışmanın bir anlamı yok. Müzakere sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. AK Partinin kuruluşundan itibaren felsefesi çalışanları, geniş kesimi enflasyona ezdirmemek olmuştur. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olmak. Sn. Cumhurbaşkanımızın temel prensibidir. Bundan sonra da böyle devam edecek.”

İLGİLİ HABER Asgari ücrette ilk toplantının tarihi belli oldu: Beklenti ne yönde? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere ilk toplantısını yapacağı tarih belli oldu.
REKLAMI KAPAT X