Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: İşte masadaki başlıklar

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: İşte masadaki başlıklar
Doviz.com
05.09.2023 08:53

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi ziyareti nedeniyle dün toplanamayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün bir araya geliyor.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmesinin yansımalarının ele alınması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Erdoğan ve Putin'den ortak açıklama: Dolar ve euro para birimini daha az kullanma konusunda hemfikiriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından dolar ve euro para birimlerini daha az kullanma konusunda hemfikir olduklarını açıkladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Eylül tarihlerinde Hindistan'da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi’ne, ardından 17-21 Eylül tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'ye gidecek. Bu ziyaretler öncesi diplomasi son Kabine toplantısında ziyaretler ile ilgili diplomasi trafiğinin de ele alınması bekleniyor.

Kabine'nin en önemli gündem maddelerinden birinin de Orta Vadeli Program  (OVP) olması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen OVP için son gözden geçirmeler yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gelinen nokta ile ilgili bir sunum yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Bakan Bolat: OVP, ekonominin yeni çıpası olacak Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eylül ayının ilk yarısı içerisinde açıklaması planlanan OVP'nin ekonominin yeni çıpası olacağını belirtirken, yakın dönemde de 5 adet serbest ticaret bölgesini hizmete alacaklarını açıkladı.

Enflasyonla mücadele konusu da her zaman olduğu gibi Kabine'nin gündeminde yer alacak.

İLGİLİ ANALİZ TCMB’nin sıkılaşma politikasına rağmen enflasyon neden artıyor? TCMB’nin şahin faiz artırım politikasına karşı ağustos ayında hem yıllık hem de aylık TÜFE hız kesmedi.

Öğrencilere vergisiz cep telefonu konusunun da Kabine Toplantısı'nın gündem maddelerinden biri olacağı öngörülüyor.

İLGİLİ HABER Öğrencilere yönelik vergisiz telefon hangi markaları kapsayacak? Bakan Uraloğlu açıkladı Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversitelilerin ÖTV’siz ve KDV’siz olarak hangi cep telefonlarını, nasıl alabileceğini açıkladı.

Saat 15.00'te başlayacak toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

REKLAMI KAPAT X