Deprem felaketi sonrasında EYT'de hesaplar değişti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Deprem felaketi sonrasında EYT'de hesaplar değişti
Doviz.com
20.02.2023 10:29

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından TBMM 28 Şubat’a kadar çalışmalarına ara verdiğini duyururken, EYT’de de hesaplar değişmiş oldu. Buna göre AK Parti kurmayları, EYT’de ilk maaş için yeni bir tarihi işaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat’a kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Elitaş, “Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiye’m” ifadelerini kullandı.

AK Parti’de yapılan toplantılarda ise bazı kurmaylar EYT’nin ertelenmesi konusunda önerilerde bulunurken, bazı kurmayların ise buradan geri dönülemeyeceğini ifade ettiği öğrenildi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; 28 Şubat’ta açılması planlanan TBMM Genel Kurul çalışmalarına ilk olarak Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu teklifi, yapılandırma ve ardından EYT düzenlemesinin görüşülerek başlanması planlanıyor.

EYT’nin normalde şubat ayı içinde yasalaştırılarak, vatandaşların ilk maaşlarını mart ayında alması planlanmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, deprem felaketi öncesinde yaptığı açıklamada, EYT düzenlemesinin 10 Şubat günü genel kurul gündemine almayı planladıklarını açıklamıştı.

Ancak, deprem felaketinin olması nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verilmesinin ardından gözler EYT’lilerin maaşlarını ne zaman alacağına çevrildi. Hürriyet’e konuşan AK Parti kurmayları, normalde maaşların mart ayında alınacağını ancak deprem nedeniyle sürecin sekteye uğradığını söyledi. 

Hürriyet'in haberine göre AKP'li kurmaylar ayrıca konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “EYT ertelenmez, çıkacak o kesin. Nisan için bir çare düşünülür martta geri ödemeli olmaz, nisana kalmış olur. Martta Genel Kurul’a geleceğini değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Son gelişmeleri değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise EYT’nin mart ayına ve emeklilik başlangıcının nisan ayına kaldığını belirtti. Erdursun açıklamalarında ilk aylığın alınacağı tarih için ise mayıs ve haziran aylarını işaret etti.

 

Kaynak: Özgür Erdursun - Twitter

Tıklayın: Meclis'e verilen ara uzatıldı

REKLAMI KAPAT X