“Dünya ekonomisi çok tehlikeli bir noktada”

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Dünya ekonomisi çok tehlikeli bir noktada”
Doviz.com
24.10.2023 15:03

Dünya Bankası Başkanı Banga, gittikçe tehlikeli hale gelen İsrail-Filistin çatışmasının dünya ekonomisine ciddi bir darbe vurabileceğini söyledi.

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Suudi Arabistan'da düzenlenen  yatırımcı konferansında İsrail ve Filistin arasındaki savaşın küresel ekonomik kalkınmaya 'ciddi' bir darbe vurabileceğini paylaştı.

Banga, "İsrail ve Gazze'de kısa süre önce yaşananları günün sonunda bir araya getirdiğinizde, ekonomik kalkınma üzerindeki etkinin daha da ciddi olduğunu düşünüyorum" diyerek dünyanın 'çok tehlikeli bir noktada' olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABER "Küresel ekonomi için kötümser olmamak zor" Wall Street'in önde gelen isimleri, ABD'deki seçimler, para politikalarındaki adımlar ve Orta Doğu'da tırmanan gerilimler nedeniyle önümüzdeki yıl küresel ekonominin görünümü konusunda kötümser olduklarını belirtti.
İLGİLİ HABER Dünya Bankası/Banga: Üç farklı plan ile kredileri artırmayı hedefliyoruz Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, üç farklı plan ile kredileri artırmayı hedeflediklerini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X