Ek MTV’de kritik gün yarın: MTV iptal olursa para iadesi olacak mı?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ek MTV’de kritik gün yarın: MTV iptal olursa para iadesi olacak mı?
Doviz.com
27.09.2023 14:31

Depremlerin yaralarını sarmak için bir defaya mahsus olarak alınan ek MTV’nin iptali isteminde kritik gün yarın. Peki, ek MTV iptal olursa para iadesi olacak mı? İşte detaylar..

Ek MTV ilk taksit ödeme süresinin geride kalmasının ardından henüz ödeme gerçekleştirmeyen vatandaşlar iptal edilip, edilmediğini ve iptal olursa ödedikleri parayı geri alıp, alamayacağını araştırıyor.

AYM ise başvuruyu 28 Eylül'de (yarın) görüşecek. Görüşmenin ardından nihai kararın da açıklanması bekleniyor.

Ek MTV iptal olursa ödemeler geri verilecek mi?

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı vermesi halinde ek MTV ödemelerinin ancak 7 Eylül'e kadar dava açılması halinde iade alınabilecek, dava açmayanlara ise iade yapılmayacak.

Dava açana iade hakkı

Anayasa Mahkemesi'nin 7 Eylül'e kadar iptal yönünde karar verip yürütmeyi durdurması halinde ek MTV tümden yürürlükten kalkacak ve ödeme yapanlar paralarını geri alabilecekler. Ancak sadece dava açanlar yönünden iade hakkı doğacak. Olası bir iptal kararının ardından kararın herkesi kapsaması için ise yeni bir kanun çıkarılması gerekecek. Aksi takdirde ödemesini yapan ancak dava açmayan vatandaşlar paralarını geri alamayacak.

İLGİLİ HABER Ek MTV iptal olursa para iadesi mümkün mü? Vergi Hukuku Uzmanı Başaran yanıtladı Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini perşembe günü görüşecek. Peki AYM, ek MTV’yi iptal ederse dava açmayan mükellef parasını geri alabilecek mi? Ek MTV’ye yönelik merak edilenleri Vergi Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran yanıtladı.
Etiketler: AYM Ek MTV dava vergi
REKLAMI KAPAT X