Ekonomide Gün Sonu Özeti: 10 Mayıs 2018

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ekonomide Gün Sonu Özeti: 10 Mayıs 2018
Doviz.com
10.05.2018 17:24

Petrol Son Üç Yılın En Yüksek Düzeyinde

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesinin İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekileceğini açıklamasının ardından, küresel piyasalarda petrol fiyatları yüzde 3.0'e yakın artarak son üç yılın en yüksek düzeyine çıktı.

Borsa 101 Bin Puanı Aştı

Merkez Bankası'nın döviz adımı ve ekonomi zirvesine karşın, Borsa İstanbul Endeksi yüzde 0.45 artışla başladığı güne, 101 bin 465 puanda devam ediyor.


Wall Street Yükselişle Açıldı

Petrol fiyatlarının ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesiyle yükselen petrol fiyatları, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faizleri sabit tutma kararı ve ABD ekonomisinden gelen uysal enflasyon verileri sonrası Wall Street yükselişle açıldı, Avrupa’da endeksler karışık seyrediyor.

ABD Nisan Ayı TÜFE Rakamları Açıklandı

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Nisan’da yakıt ve barınma endeklerindeki artışa bağlı olarak aylık yüzde 0.2, yıllık yüzde 2.5 arttı.

İngiltere Merkez Bankası Politika Faizini Sabit Tuttu

İngiltere Merkez Bankası (BoE) bugün sonlanan Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 0.5'te sabit tutulmasına ve varlık alım programının 435 milyar sterlinde tutulmasına karar verdi.

Nisan'da En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Yatırım Araçları

Finansal yatırım araçları arasında, Nisan ayında en yüksek reel getiriyi yüzde 3.20 ile altın kazandırırken, Borsa İstanbul Endeksi (BIST100) ise yüzde 6.75 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

REKLAMI KAPAT X