Ekonomide Gün Sonu Özeti: 7 Mayıs 2018

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ekonomide Gün Sonu Özeti: 7 Mayıs 2018
Doviz.com
07.05.2018 17:49

Merkez Bankasından Dolara Müdahale!

Merkez Bankası zorunlu karşılıklarda rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkân oranı üst sınırını yüzde 55'ten yüzde 45'e düşürdü.

ABD - İran Nükleer Kriziyle Petrol Fiyatları Yükseldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile nükleer anlaşmayı yenileme ısrarıyla büyüyen krize bağlı olarak petrol fiyatları Kasım 2014'ten bu yana en yüksek düzeye tırmandı.

Avrupa Borsaları Hafif Artışlarla Açıldı

Geçen hafta Cuma günü artışla kapanan Avrupa borsalarındaki temel endeksler  Pazartesi günü haftaya hafif artışlarla başladı.  

Dolar, Petrol Fiyatlarındaki Artışa Paralel Olarak Yükseliyor

ABD’de gümrük vergilerinin etkisiyle artan emtia fiyatlarının, petrol fiyatlarındaki tırmanışla daha da artacağı ve sıkılaşan istihdam piyasasının tetikleyeceği ücret artışlarıyla birlikte ABD’de enflasyonist baskıların iyice güçlendireceği beklentisi dolara yukarı yönde baskı yapmaya devam ediyor. 

Wall Street’te Endeksler Haftaya Yükselişle Başladı

ABD borsalarında endeksler haftaya yükselişle başladı.  Petrolün varil  fiyatının  %0,80 artışla 70 doları aşmasının ardından yükselen enerji hisselerinin etkisiyle temel endeksler güne artıda başladı.  

Asya - Pasifik Borsaları Haftayı Karışık Kapattı

Asya- Pasifik borsalarında  temel endeksler haftanın son gününü kayıpla kapattılar.   ABD tarım dışı istihdam raporunun açıklanmasını bekleyen yatırımcılar tedbiri elden bırakmadı.   

REKLAMI KAPAT X