Ekonomide Gün Sonu Özeti

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ekonomide Gün Sonu Özeti
Doviz.com
24.04.2018 17:48

Geçen Haftanın En Çok Kazandıranları Belli Oldu

16- 20 Nisan haftasının en çok kazandıran yatırım araçları sıralamasında, ilk sırayı, haftayı %1,21 puanlık artışla tamamlayan BİST 100 endeksi,  ikinci sırayı ise %0,49 artış kaydeden hisse senedi yatırım fonları alırken,  bir önceki haftanın en çok kazandıran yatırım araçları, 24 ayar külçe altın  ve euro bu hafta sırasıyla %1,58 ve %1,46 değer kaybetti. 

Japonya’da Kripto Para Borsalarından "Öz Düzenleyici Kuruluş" Oluşturdu

Japonya’daki 16 lisanslı kripto para birimi borsası sektördeki “güveni yeniden inşa etmek” için öz düzenleyicisi bir kuruluş oluşturdu. Japon Finansal Hizmetler Ajansı’na (FSA) kayıtlı 16 şirket, Ocak ayında Coincheck’e yapılan ve 530 milyon dolar değerinde bir zarara yol açan siber saldırının ardından sektördeki güveni yeniden kazanma amacıyla “Japon Kripto Para Birimleri Borsası Birliği” adı altında öz düzenleyici bir kuruluş oluşturdu.

Avrupa Borsaları Güne Karışık Başladı

Avrupa borsalarında  hisseler Salı günü karışık açıldı.   Bazı şirketlerin beklentileri karşılamayan 1.çeyrek sonuçları, ve Apple’ın Avusturyalı çip üreticisi AMS’in, en büyük müşterilerinden birinin siparişlerinde  %10’luk   daralma olduğunu bildirmesi hisseler üzerinde baskı yarattı.   AMS’in açıklaması  sektördeki diğer şirketlerin hisselerini de aşağı çekti.

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) Azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2018 İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi  raporunu Salı günü yayımladı.  TCMB’nin raporuna göre mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi (RKGE-MA) bir önceki aya göre 2,7 puan azalarak 106,8 puana geriledi.   

Petrol Fiyatları Bugün de Yükselişe Devam Etti

Azalan petrol üretimi ve gelen güçlü talep petrol fiyatlarında artışa sebep oldu.

Brent ham petrolünün varil fiyatı, ABD’nin sondaj çalışmalarını artırmasıyla, günlük yüzde 1.28 artışla 75.02 dolardan, ABD hafif petrolünün fiyatı da günlük yüzde 0.40 artarak 69.04 dolardan işlem gördü.

İmalat Sanayinde Kapasite Kullanım Oranı Azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Nisan 2018 İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranları (KKO) raporunu Salı günü yayımladı.  TCMB’nin, Nisan ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2614 işyerine gönderilen "İktisadi Yönelim Anketi" formuna  yanıt veren 2122 katılımcının yanıtlarının ağırlıklı olarak toplulaştırılmasıyla elde edilen verileri baz alarak hazırladığı,  Nisan 2018 İmalat Sanayı Kapasite Kullanım Oranları (KKO) raporuna göre Nisan ayında imalat sanayinde kapasite kullanı oranı bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak %77,8’den %77,3’e geriledi. 

Kripto Paraların Piyasa Hacmi 422 Milyar Doları Aştı

Kripto para birimleri piyasa hacminin tepki alımlarıyla sabah saatlerinde 422 milyar doların üzerine çıktı.

Toplam 10,691 adet piyasada işlem gören 1,592 adet kripto para biriminin oluşturduğu piyasanın belirleyicisi Bitcoin son 24 saatte yüzde 3.71’lik bir artışla 9,244 dolara yükseldi. Piyasanın en yüksek hacimli ilk 10 kripto para birimindeki genel artış eğilimi devam ederken, Bitcoin 157 milyar 124 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın 37.3’ünü oluşturdu.

REKLAMI KAPAT X