Ekonomide yeni yol haritası yarın belli olacak: OVP’nin detayları açıklanacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ekonomide yeni yol haritası yarın belli olacak: OVP’nin detayları açıklanacak
Doviz.com
05.09.2023 17:04

Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı Orta Vadeli Program (OVP) yarın açıklanacak.

Ekonomide gözler yarın açıklanacak Orta Vadeli Program'a çevrildi. Program ile üç yıllık makro hedeflerin paylaşılması ve yapısal reform adımlarının aktarılması bekleniyor.

OVP, 3 başlıkta ele alınacak

Öte yandan OVP; para politikası, maliye politikası ve yapısal reformlar olmak üzere 3 ana başlıkta ele alınacak.

Programda bu kapsamda enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı konusunda izlenecek adımlara yönelik ipuçlarının yer alması bekleniyor.

İLGİLİ HABER “OVP’nin temel hedefi, tek haneli enflasyon” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı öncesinde Orta Vadeli Program'ın temel hedefinin tek haneli enflasyon olduğunu söyledi.

Vergi reformu da programda yer alması beklenen konular arasında bulunuyor. Ayrıca programda büyümeye ilişkin detaylı göstergeler ile ihracat ve istihdama ilişkin öngörülerin paylaşılması ve kamuda tasarruf sürecine ilişkin detayların yer alması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Bakan Bolat: OVP, ekonominin yeni çıpası olacak Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eylül ayının ilk yarısı içerisinde açıklaması planlanan OVP'nin ekonominin yeni çıpası olacağını belirtirken, yakın dönemde de 5 adet serbest ticaret bölgesini hizmete alacaklarını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X