Ekonominin yeni döneminde takvim nasıl işleyecek?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ekonominin yeni döneminde takvim nasıl işleyecek?
Doviz.com
14.06.2023 12:03

Ekonomi yönetiminin değişmesi sonrası atılacak adımlar merakla beklenirken, takvimin nasıl işleyeceği de en merak edilen konular arasına girdi. Bu sebeple yeni ekonomi yönetiminin kısa vadeli takvimini inceleyeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gözler ekonomide atılacak adımlara çevrildi. Buna göre son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek getirilirken, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan olmuştu.

Piyasalar bu atamaların ardından ilk aşamada faiz politikasında bir değişiklik olup olmayacağının yanıtını görmeyi beklerken, Merkez Bankası ise bu soruya yanıtını 22 Haziran Perşembe günü verecek.

İLGİLİ HABER Yabancı kurumların TCMB’ye yönelik faiz tahminleri Ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerin ardından yabancı kurumlar üst üste yayımladıkları raporlarda TCMB'nin 22 Haziran’daki PPK toplantısına yönelik faiz artışı öngörülerini ortaya koydu. İşte kurumların son beklentileri..

Merkez Bankası'nın toplantısının kritik olacağını söyleyen Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp ise konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Muhtemelen ortodoks politikalara dönmek için TCMB'nin sıcak davranacağını tahmin ediyoruz. Soru dönüp dolaşıp ne kadar alanı olura geliyor. Önümüzdeki haftadaki toplantı çok kritik olacak, yeni başkan yeni ekip gelmiş, piyasalar zaten hep test edecektir bunu."

TCMB’nin kritik PPK toplantısı öncesinde ise bu hafta perşembe günü, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık yapacak.

Toplantıda Orta Vadeli Program'da yapılacak güncellemelerin konuşulması bekleniyor.

Cuma günü ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankacılar ile bir araya gelecek.

Ekonomi yönetimi ayrıca 2024 ve sonrası için de dökümanlarını hazırlamaya başladı. Buna göre 15 Temmuz'dan itibaren bütçe için resmi görüşmelerin başlaması bekleniyor. Ayrıca ek bütçe için de çalışma yapılabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABER Yeni dönemde Mehmet Şimşek’i bekleyen zorluklar neler olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklandığı kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev alan Mehmet Şimşek’in göreve başlamasının ardından ekonomistler yeni dönemde Şimşek’i bekleyen zorlukları değerlendirdi.
REKLAMI KAPAT X