Elon Musk kendi şehrini inşa etmeye hazırlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk kendi şehrini inşa etmeye hazırlanıyor
Doviz.com
10.03.2023 12:19

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, ABD'nin Texas eyaleti yakınlarındaki bölgeye kendi şehrini inşa etmeyi planladığını bildirdi.

Wall Street Journal'ın (WSJ) yayımladığı habere göre, söz konusu şehir eyaletin Austin kenti yakınlarında bulunan Bastrop County'de inşa edilecek.

İnşası süren Boring ve SpaceX tesislerinin yanındaki alana temelinin atılması planlanan şehir sayesinde Musk'ın şirketlerindeki çalışanların piyasanın altında kira ücretleriyle yeni evlere taşınmasına imkan sunulacağı da iddia edildi.

Texas yasalarınca bir bölgenin şehir kabul edilebilmesi için ise başvuru yapılmadan önce en az 201 kişinin bu bölgede yaşaması gerekiyor. Bu sürecin ardından bölge yargıcından onay alınıyor.

Bastrop County bölgesinden bir yetkilinin açıklamasında ise Musk'tan veya sahibi olduğu herhangi bir kuruluştan henüz başvuru alınmadığı kaydedildi.

Havaalanı inşa etmeyi planlıyordu

Elon Musk daha önce ise kendisinin ve yöneticilerinin Giga Texas ve Boring Company tesislerine kolay erişim sağlayabilmeleri için Austin dışında kendi havaalanını inşa etmeyi planladığını bildirmişti.

Dailymail’ın haberinde, Austin'in doğusunda, Bastrop yakınlarında bir yerde olacak özel havaalanı için kavramsal planların olduğu aktarılmıştı.

Havaalanının yeri ve ne zaman inşa edileceği açıklanmazken, Musk ve üst düzey yöneticilerini taşıyan özel jetler için bir yer olarak hizmet etmenin yanı sıra, birçoğu Lone Star State'de bulunan şirket yetkilileri tarafından da kullanılabileceği vurgulandı.

SpaceX'in kurucusu Musk, halihazırda 2015 Gulfstream G650 jetiyle seyahatlerini gerçekleştirirken, bu yıl teslim edilmek üzere yeni bir özel jet sipariş etmişti.

Bölgedeki Austin-Bergstrom Uluslararası Havaalanı ise Giga Texas ve Boring Company tesislerine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunurken; Musk’ın kendine özel havaalanı inşa etmek için ise Çevre Koruma Ajansı'nın yanı sıra Federal Havacılık İdaresi'nden de onay alması gerekiyor.

REKLAMI KAPAT X