Elon Musk uyardı: Yolun sonu ekmek kuyruklarına çıkar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk uyardı: Yolun sonu ekmek kuyruklarına çıkar
Doviz.com
21.08.2024 16:35

ABD'li milyarder Elon Musk, Demokrat Parti'nin Başkan Adayı Kamala Harris'in politikalarını eleştirerek, "Bu yol ekmek kuyruklarına çıkar" dedi.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a verdiği destekle sık sık gündeme gelen ABD'li milyarder Elon Musk, bu kez Demokrat Parti'nin Başkan Adayı Kamala Harris'i hedef aldı.

Kamala Harris karşıtı paylaşımda bulunan 'zerohedge' isimli popüler finans hesabının "Kamala'nın şimdiye kadarki politikaları; yüzde 28 kurumlar vergisi, yüzde 44,6 sermaye kazancı vergisi ve gerçekleşmemiş kazançlar üzerinden yüzde 25 vergi" notuyla yaptığı paylaşıma yanıt veren Musk, "Bu yol ekmek kuyrukları ve çirkin ayakkabılara götürür" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Elon Musk - X

Ekmek kuyrukları ve ayakkabı ile ne anlatılmak istendi?

Musk'ın açıklamasında değindiği ekmek kuyrukları 1929'da başlayan ve 1930'lu yıllar boyunca devam eden 'Büyük Buhran' döneminde yaşanmıştı.

Paylaşımdaki 'çirkin ayakkabılar' ifadesi ile de Musk, özellikle Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği ile özdeşleşen ayakkabılara atıfta bulundu. Tüketim malları kıtlığının yaşandığı bu dönemde de işlevsel ancak çekici olmayan ürünlerin üretilmesine yol açmıştı.

Demokrat Parti döneminde ekonominin büyük ölçekte başarısız olduğu ve bunun ABD'yi geçmişe döndürebileceğini ima eden Musk, geçtiğimiz haftalarda Trump'ın seçilmesi durumunda kabinede görev yapabileceğini belirtmişti.

Kendini 'bakan' olarak tasvir eden yapay zekayla oluşturulan bir görseli X hesabında paylaşan Musk, "Hizmet etmeye hazırım" ifadesini kullanmıştı.

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Ağustos'ta Musk'ın sahibi olduğu X platformunda 1 milyondan fazla kişinin katıldığı sohbet odasında milyarder isme röportaj vermişti.

İLGİLİ HABER Elon Musk ve Donald Trump'ın X yayınında teknik sorun Elon Musk'ın Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile X sosyal medya platformunda yapacağı yayında teknik sorun yaşandı.

Kamala Harris'in ekonomi vaatleri

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a karşı kazanması halinde kurumlar vergisi oranını yüzde 21'den yüzde 28'e çıkarmayı planlaması ise ABD medyasında gündem olmuştu.

Reuters'a konuşan Harris'in kampanya sözcüsü James Singer, bu adımın 'çalışanların cebine para koymanın ve milyarderler ile büyük şirketlerin paylarını ödemelerini sağlamanın mali açıdan sorumlu bir parçası' olacağını söyledi.

Federal Bütçe Komitesi ise pazartesi günü Harris'in kurumlar vergisi oranını yüzde 28'e çıkarma önerisinin ABD açığını on yıl içinde 1 trilyon dolar azaltacağını belirtti.

Öte yandan, ABD Başkanı Biden'ın yarıştan çekilmeden önce sunduğu belirli kişiler için sermaye kazanç vergisi oranını yüzde 44,6'ya çıkarma önerisine Kamala Harris desteğini açıklamıştı. 100 milyon dolardan fazla geliri olan zenginler için de yüzde 25 asgari vergi çağrısında bulunulmuştu.

İLGİLİ HABER ING yorumladı: ABD seçimleri euro ve doları nasıl etkiler? ING analistleri yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin dolar ve euro üzerindeki olası etkisini değerlendirdi.
REKLAMI KAPAT X