Emekli bayram ikramiyelerinde artış bekleniyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Emekli bayram ikramiyelerinde artış bekleniyor
Doviz.com
31.05.2023 15:08

Ramazan Bayramı öncesi yüzde 82 artışla 2 bin TL seviyesine yükselen emekli bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı öncesinde yeniden artırılacağı iddia edildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, 2023 seçimlerinin geride kalması sonrası asgari ücretli, emekli ve memurların gözü yapılacak yeni düzenlemelere çevirdi.

Son olarak 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi de yüzde 82 artışla 2000 TL düzeyine çıkarılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise seçim öncesi bayram ikramiyesi için yaptığı açıklamada 'Bu rakamı daha da yukarı çıkarmanın hesapları içindeyiz' ifadelerini kullanmıştı.

Mete Dirice’nin aktardığı haberde ise emekli ikramiyesinin tutar olarak 28 Haziran Kurban Bayramı öncesinde 2500-3000 TL bandına yükselmesinin beklendiği bildirildi.

İlgili haberde ayrıca emekli maaşları ve bayram ikramiyelerinin 28 Haziran Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatırılacağı paylaşıldı.

Buna göre, mart ayında emeklilik başvurusunu yapmış ama henüz işlemleri tamamlanmamış EYT'liler de hak sahibi olduklarında bu ödemeleri toplu olarak alabilecek.

Tıklayın: Ekonomide yeni dönem: Seçim vaatleri nelerdi, kimler faydalanabilecek?

REKLAMI KAPAT X