Emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinde tarih belli oldu mu?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinde tarih belli oldu mu?
Doviz.com
14.06.2023 16:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşı ve ikramiyelerini Kurban Bayramı’ndan önce ödeyeceklerini duyurmasının ardından vatandaşlar da maaşlarının ne zaman hesaplarına geçeceğini araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin erken ödeneceğini, "Güzel haberimiz emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz." ifadeleriyle duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Erdoğan'dan Kurban Bayramı tatili ve emekli ikramiyeleri hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yatırılacağını söylerken, bayram tatilinin ise 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Erdoğan ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday ve arpa alım fiyatlarını da açıkladı.

Bu açıklama sonrası emekliler ise 'Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek' sorusuna yanıt aramaya başladı.

A Haber’in aktardığına göre ise emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri için planlanan tarihler, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabine’sinin ilk gündem konularından biri oldu.

Buna göre ilgili haberde SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı dahil tüm ödemelerin bayramdan önceki 19-25 Haziran haftasında yapılmasının planlandığı bildirildi.

İlgili habere göre; SSK kapsamında gelir ve aylık alanların haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün içinde; Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların haziran dönemi gelir/aylıkları ile bayram ikramiyelerinin 22 Haziran'da; Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların temmuz ayı aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 23 Haziran'da ödenmesi planlanıyor.

Ancak resmi kurumlardan konuyla ilgili henüz net bir açıklama bulunmuyor.

Normal şartlarda emekli maaşları ne zaman yatıyordu?

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesi alıyordu.

SSK emeklisi

Tahsis numarası son rakamı; 9 olanlar ayın 17'sinde, 7 olanlar ayın 18'inde, 5 olanlar ayın 19'unda, 3 olanlar ayın 20'sinde, 1 olanlar ayın 21'inde, 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar ayın 23'ünde, 4 olanlar ayın 24'ünde, 2 olanlar ayın 25'inde, 0 olanlar ise ayın 26'sında emekli aylığını alıyordu.

Bağ-Kur emeklisi

Tahsis numarası son rakamı; 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, 3 ve 1 olanlar ayın 26'sında, 8,6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, 2 ve 0 olanlar ise ayın 28'inde emekli aylığını alıyordu.

Ayrıca emekli maaşı ödemesi tarihi cumartesi gününe rastlayan hak sahiplerinin ödemesi cuma, pazar gününe rastlayanların ödemesi ise pazartesi yapılıyordu.

REKLAMI KAPAT X