“Emekli maaşlarına yönelik iyileştirme hazırlığı yapılıyor” iddiası

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Emekli maaşlarına yönelik iyileştirme hazırlığı yapılıyor” iddiası
Doviz.com
08.07.2024 09:47

AK Parti kurmaylarının en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için harekete geçtiği ve bu kapsamda, 10 bin TL düzeyinde bulunan en düşük emekli maaşının en az 12 bin TL’ye çıkartılmasının öngörüldüğü öne sürüldü.

Ekonomim’den Besti Karalar’ın aktardığına göre AK Parti, en düşük emekli maaşını 10 bin TL’nin üzerine çıkarmak için yeni bir hazırlığa başladı.

Buna göre AK Parti kurmaylarının en düşük emekli maaşını yükseltecek formülleri hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayına sunacağı bildirildi.

İlgili habere göre Erdoğan’ın da onay vermesi halinde çalışma ivedilikle Meclis gündemine taşınacak ve temmuz ayı içinde de Meclis’te kabul edilecek.

Yapılacak artışın kaç emekliyi kapsayacağı ve maliyetinin ne olacağına ilişkin detaylar ise Erdoğan’a sunulacak raporda yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 2024 yılının emekli yılı olacağını açıklamıştı. Bu kapsamda, 25 Ocak 2024 tarihinde 10 bin TL olan en düşük emekli aylığı, söz konusu düzenleme Erdoğan’dan onay alırsa 2024 yılı içinde ikinci kez iyileştirilmiş olacak.

İLGİLİ HABER “1 milyon emekli zam alamayacak” Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Güray Bülbül, kök aylıklar nedeniyle 1 milyon emeklinin zam alamayacağını, 2,7 milyon emeklinin ise düşük zam alacağını söyledi.
REKLAMI KAPAT X