"Emekliler Yılı" kapsamında emekliye ayrıcalık tanıyan projeler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
13.08.2024 14:31

Emekliler Yılı kapsamında emekli vatandaşlar için devlete ait çeşitli kurumlarda uygulanan indirimler devam ediyor. İşte, ağustos ayı itibarıyla emekli indiriminin geçerli olduğu yerler ve indirim oranları...

'Emekliler Yılı' olarak tabir edilen 2024 yılında geçerli olmak üzere emekli vatandaşlara devlete ait birçok kurumda indirim uygulanıyor.

Bu kapsamda emekliler, indirimli tren bileti, ücretsiz KYK yurdu, PTTCell paketleri gibi çeşitli alanlarda, indirimli fiyatlardan yararlanabiliyor.

Yüzde 30 indirimli sinema bileti

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Sinema Genel Müdürlüğü ile SİSAY arasında 'Emekliler Yılı' kapsamında protokol imzalandı.

Protokol ile emekliler, emekli kimlik kartlarını ibraz etmeleri şartıyla SİSAY üyesi sinema salonlarından yüzde 30 indirimli bilet almaya hak kazandı.

TCDD'de yüzde 10 emekli indirimi

TCDD'de ise emekli vatandaşlar, 31.12.2024 tarihine kadar YHT, Anahat ve Bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim alabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan aylık alan emeklilere ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, öğretmenevi ve diğer sosyal tesislerde yüzde 15 oranında indirim uygulanıyor.

Öte yandan, emeklilere özel sosyal tesislerde, Türk-İş'e bağlı Tes-İş'te yüzde 30, Türk Metal'de yüzde 40, Koop-İş'te yüzde 30 indirim bulunuyor.

Ücretsiz KYK yurdu

Emekliler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlarda da ücretsiz olarak konaklayabiliyor. Buna göre 12 Ağustos - 16 Ağustos tarihleri arasında isteyen emekliler başvurularını tamamlamaları halinde KYK yurtlarında ücretsiz bir şekilde kalabiliyor.

PTT avantajları

PTT Kargo da emeklilere özel yüzde 20 indirim sağlıyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen emekli vatandaşlar, PTT şubelerine giderek Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını ibraz etmeleri halinde indirimden faydalanabiliyor.

Emekliler, PTT bünyesinde bulunan misafirhanelerde ise 2024 yılı içinde yüzde 50, PTT lokal ve sosyal tesislerinde yüzde 20 indirim ile PTT personeli fiyatlarından yararlanabiliyor.

Emekli indirimleri ne zaman bitiyor?

Söz konusu indirimler ise 31 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecek.

İndirimden emekli aylığı almakta olanların yanı sıra ölüm aylığı alanlardan sadece dul aylığı alanlar ile anne, baba sıfatıyla gelir ve aylık alanlar da yararlanabilecek.

İLGİLİ HABER Türkiye'de maaşlar hızla asgari ücret seviyesine yaklaşıyor Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu'nun yeni araştırması, Türkiye’de maaşların asgari ücrete yaklaştığını ve bu durumun gelir dağılımında ciddi sorunlara yol açarak ekonomik refahı tehdit ettiğini ortaya koydu.
REKLAMI KAPAT X