Emeklilere sunulan 5 bin TL'lik ek ödemeye tepki: "Kalıcı bir iyileştirmeye ihtiyaç var"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Emeklilere sunulan 5 bin TL'lik ek ödemeye tepki:
Doviz.com
10.10.2023 11:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeneceğine dair açıklamasına tepki gösteren CHP'li Ağbaba, "Emekli maaşının enflasyon karşısında kaybını giderecek, kalıcı bir iyileştirmeye ihtiyaç var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısının ardından emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan ayrıca fiilen çalışan emeklilerin bu düzenlemeden yararlanamayacağını da açıklamıştı.

Muhalefetten ise yeni düzenlemeye tepki geldi. Buna göre CHP Genel Başkanlığına aday olan Özgür Özel, düzenleme hakkında, "En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine çıkarmadan alacağınız pansuman tedbirler, bu sorunu çözmeye yetmez. Gelin emekli maaşlarını artıracak kanun tekliflerimizi bir an önce görüşelim" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da düzenlemeye tepki gösterdi.

Ağbaba, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Emekli maaşının enflasyon karşısında kaybını giderecek, kalıcı bir iyileştirmeye ihtiyaç var. Çalışan emeklilere ikramiye ödenmemesi ise kabul edilemez. Emekli keyfinden değil geçinemediği için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X