Emekliye ek zam Meclis'te görüşülmeye başlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Emekliye ek zam Meclis'te görüşülmeye başlandı
Doviz.com
18.01.2024 14:04

Emekliye ek zam düzenlemesinin de dahil edileceği işsizlik sigortası kanun teklifinin görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı.

Emekliye 5 puanlık ek zammın yer aldığı kanun teklifi Meclis'te görüşülmeye başlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlanan teklife göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 ay için yüzde 42,6 zam yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri son 6 aydaki enflasyon kadar yılda iki kez zam alıyor. Enflasyon geçen yılın ikinci yarısında yüzde 37,57 oldu. Ancak memur ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 49,25 olunca kamuoyunda işçi emeklileri için artış beklentisi oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama zammın 5 puan artırıldığını açıklamıştı.

Zam oranının maaşlara yansıması için ilgili düzenlemenin Meclis'te yasalaşması gerekiyor. Düzenlemenin yasalaşması sonrasında zam farkları geriye dönük olarak maaşlara yansıtılacak.

İLGİLİ HABER Zamlı emekli aylıkları: Kim ne kadar maaş alacak? Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren ek zam oranı dün açıklandı. Buna göre emekli maaşları yüzde 5 ek zam ile iyileştirilirken en düşük emekli maaşı da 10 bin TL’ye çıkarıldı. Peki yeni düzenleme sonrasında kim ne kadar maaş alacak? İşte yeni emekli maaş tablosu...
REKLAMI KAPAT X